Mansur Yavaş Gölbaşı'nda

CHP Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mansur Yavaş CHP Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Mansur Yavaş Gölbaşı'nda

 CHP Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mansur Yavaş CHP Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

 
CHP Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına; Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Öztürk, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İbrahim Karaca, çok sayıda partililer ve vatandaşlar katıldı.
 
Gölbaşı'nın ve Ankara'nın kaderini değiştirecek 
CHP Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında vatandaşlara seslenen Mansur Yavaş burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Ankara’nın incisi, nefesi gururu Gölbaşı sevdalısı hemşerilerim. Topraklarınıza bereket, ilçemize zenginlik kazandırmaya geldim. İşinize iş katmaya, yoksulun elini tutmaya bir hemşeriniz olarak desteklerinizi ve dualarınızı almaya geldim. 31 Mart'ta bir seçim yapılacak 31 Mart'tan itibaren Gölbaşı'nın ve Ankara'nın kaderini değiştirecek insanları seçeceksiniz. Seçeceğiniz insanlar size çamursuz yollar, yeşil alanlar, musluktan içilebilir su ve Gölbaşı'nın çilesi ulaşımı çok daha iyi yapıp yapmayacağını oylayacaksınız. Beka diyerek korkutarak bizlere yükleniyorlar oysa niyetimiz halis Ankara'lı hemşehrilerimize 5 yıl hizmet etmekten başka birşey değil. 
 
Gölbaşı’nın hala problemleri çözülmüş değil 
Çılgın projelerimiz yok zaten çılgın projelerle işimiz de yok. Görüyorsunuz Ankara’da ki çılgın projeleri yapacağız diye Gölbaşı’nın hala problemleri çözülmüş değil. Anka Park’a 3-4 milyar lira para harcadılar Ankara’da Ostim’den bir tek cıvata dahi almadılar. Hal bu ki bizler sizlerin parası ile hizmet ediyoruz. Ankara’da kazandığımız parayı yine Ankara’da harcamak istiyoruz. Yurt dışından yıllarca bitki getirildi yıllarca. Milyon dolarlar oralara harcandı. Havaalanı yolunda spor alanı yapılıyor diye 200 milyon dolar para harcandı, yol üzerinde gördüğünüz Samanyolu Gökkuşağı projeleri hep anlamsız projeler olarak kaldı. Madem ki sizlerin parasını harcıyoruz, sizlere hizmet etmek için mutlaka fikrinizi almamız gerekiyor. İşte en başta yapacağımız zihniyet değişikliği bu. STK’larla, Gölbaşı halkıyla, muhtarlarımızla birlikte meslek odaları ile görüşerek bundan sonra ki yatırımlarımızın hepsini bu şekilde yapacağız.
 
Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz varken çılgın projelerle işimiz olamaz
Ankara’da bu seçimde bir yoklama yaptık en büyük probleminiz nedir diye. Ulaşım çıktı, su çıktı. Ama bunun yanında en büyük problem ekonomik problem. İnsanlar işten çıkartılıyor. Siteleri gezdik Cuma günü olmasına rağmen kapalı gibi yollar bomboş eskiden sokaklarından araba ile geçemediğimiz Siteler bomboş. Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz var. Dolayısıyla bizim böyle bir ekonomik kriz varken çılgın projelerle işimiz olamaz. Bizim yapacağımız projeler inşallah turizmle, tarımla Ankara’yı  kalkındırmak.
 
Biz bunu açığa çıkarttığımızda %30 indirim yaptılar
Ankara bugüne kadar Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyordu. İtiraz ettik. 2018 yılında 1 katrilyon para kazandılar. Sırf maliyeti yükseltmek için, belediyenin çılgın projelerine para aktarmak için 700 trilyon parayı Ankara'nın belediye bütçesine aktarmak suretiyle gider yazmışlar. Biz bunu açığa çıkarttığımızda %30 indirim yaptılar. Birde Mustafa Tuna %17 indirim yaptı. Ankara’nın cebinde böylelikle epey para kalmış oldu. Biz bunu söylediğimiz de ‘bunun neresi proje’ tarife dediler. İyi de o tarifeyi Ankara’ya satmak için uyguluyorsun. Biz Ankara halkına tertemiz su içirmek, musluktan akan suyu içirmek hem de ucuz su içirmek için uğraşıyoruz. Biz Ankara halkına temiz su içirmek, hem de uygun su içirmek için uğraşıyoruz. İndirimlerle Ankaralıların cebinde 50, 60 lira kalmaya başladı. Bunu proje saymıyorlar. Ayda 50, 60 lira cebine para kalmanın ne anlama geldiğini bilmiyorlar. Onlar kendilerini Mercedes görüyorlar bizlere hitap ederkende Murat 124 olarak görüyorlar. Unuttular Murat 124'ler onları iktidara taşımıştı. Bizler kendimizi zengin etmek için değil kentimizi zengin etmek için aday olduk. 
 
Sözleşmeli üreticilik yaptıracağız
Bizler bu civardaki köylere, isteyen herkese fidan dağıtım sözleşmeli üreticilik yaptıracağız. Burada amaç satın alma garantisi vereceğiz. Çiçekleri biz üretip sizlerden satın alacağız. 300-500 milyon gibi büyük paralar artık Ankara dışına gitmeyecek, sizlerden tahsil edilen paralar yine sizler için harcayacağız.
 
Gölbaşı’na bilişim vadisi
Gölbaşı için yapılacak projelerden de bahseden Yavaş; “Gölbaşı’nda bilişim vadisi yapacağız. Çünkü bunu yapmamızda ki sebep insanlar Amerika’da Silikon Vadisine falan gidiyordu iyi yetişmiş gençler, Ankara’da yetişen gençlerde Ankara’da ki sosyal alanları beğenmedikleri için de maalesef bundan çok yararlanamıyorlar. Ancak özellikle bu tür projelerin Gölbaşı gibi güzel yerlerde olması lazım ki gençler burayı tercih etsin. Beyin göçü vermek yerine, beyin göçü alacağız” dedi.
 
İstihdam sağlanacak
Kızılırmak suyunu hatırlatarak, "Bu suyu Gölbaşı ve Bala arasında sulu tarımda kullanacağız. Burada sadece arpa ve buğday yetişiyor. Sebze üretimi yaptığınız zaman katrilyonlarca bir değer üretilecek ve istihdam sağlanacak" dedi. 
 
İthal hayvancılığa son vereceğiz
Köylerde hayatı teşvik edeceğiz. Köylerde belediyenin bir kuruş masrafı olamaması rağmen su parası Kızılay ile aynıydı bir miktar indirdiler. Biz köylerden 1-2 kuruş fiyatlardan alacağız ki, köyde hayat devam etsin. Yine o köylerde de sözleşmeli üreticilik yaptırırken hayvancılığı teşvik edip, hayvancılık yaparsa ona da aynı şekilde sözleşmeli üreticilik yaptıracağız. Sonuç itibarıyla Ankara'dan aldığımız parayı yine Ankaralı'ya kazandıracağız, büyük istihdam sağlayacağız. Hayvancılığı destekleyerek ithal hayvancılığa son vereceğiz.  
 
Fuar alanını bitireceğiz 
İlk yapacağız işlerden biride fuar alanını bitireceğiz ki Ankara’nın sanayicisi, iş adamı, esnafı orada mallarını sergilesin. Yurt içi ve dışına göndersin. Ankara da istihdam artsın. Organize sanayileri destekleyeceğiz isteyen her yerde organize sanayinin alt yapısına yardım edeceğiz. Ne kadar çok iş yeri açılırsa o kadar çok istihdama faydası olacak.
 
Gölbaşı’na su sporları ve fotoğrafçılık merkezini açmak istiyoruz
Gölbaşı’nda düşündüğümüz projelerden bir tanesi de su sporları ve fotoğrafçılık merkezini buraya açmak istiyoruz ki binlerce insan buraya fotoğraf çekmeye gelsin. Güzellikleri sergilemeye gelsin. 
 
Niye Ankara’nın sorunları şimdiye kadar bitmemiş
Deniliyor ki 3’lü olsun güçlü olsun. 17 yıldır AK Parti hükümeti, 25 yıldır da aynı partiden belediye başkanı var. Niye Ankara’nın sorunları şimdiye kadar bitmemiş. Bunu kendimize sormamız lazım. İyi bir belediye başkanı seçilmeli ki onun vizyonu Ankara’yı kalkındırır. İktidardan olmak demek ki yetmiyor çünkü öncelikleri farklı demek ki şimdiye kadar yönetenlerin ama inşallah bizlerin projeleri de yönetim şekli de farklı olacak.
 
Uçuk kaçık projelerimiz yok
İnşallah benim bütün amacım Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Başkenti dünya başkentleri ile yarışır hale getirmek, kentte yaşayan insanları zengin ve mutlu etmek en büyük amacım. İnşallah Ankaralı hemşehrilerin bize sizler için hizmet etme fırsatı tanıyacak. Mahmut başkanımızla amacımız kentimizi zengin insanımızı mutlu etmek bunu başaracağımıza inanıyorum. Uçuk kaçık projelerimiz yok. Rakibim bütün sözlerimi Kayseri’de yaptım diyor. Ne yapmış biliyor musunuz? 2005 yılında Kızılırmak’ı şehrin ortasından geçireceğim demiş. Projelerine bakın hakikaten kanal yanına gökdelenler yapmış. Ama Kızılırmak’ı ikna edememiş öylece kalmış o proje" dedi
 
Bizim rakibimiz düşmanımız değil
Yavaş; “İnşallah 1 Nisan için o mutlu günler için burası bir başlangıç olacaktır. Hep söylüyoruz 31 Mart akşamı seçimi kazandığımızda kendimizi zafer kazanmış olarak ilan etmeyeceğiz. Farkımız bu olacak. Çünkü bizim rakibimiz düşmanımız değil. Bizler sadece beş yıl için hizmet yetkisi almış olacağız. Bu işler böyledir. Burada görev yapmış olan eski belediye başkanları Erdal Eren ve Cevdet Kara’ya şimdiye kadar Gölbaşı’na yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Biz de yeni bir hevesle Mahmut Başkan ile beraber önce Gölbaşı’nı sonra Ankara’yı zengin, ihtiyacı olmayan mutlu insanların yaşadığı bir Ankara’ya kavuşturacağız” diyerek hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER