Aksoy, “Herkesin belediye başkanı olacağım“

İYİ Parti Ankara Gölbaşı Belediye Başkan adayı Mahmut Aksoy, seçildiğinde herkesin belediye başkanı olacağını ifade ederek, “Mogan Gölü'nü de Ankara'nın incisi haline getireceğiz” dedi.

 Aksoy, “Herkesin belediye başkanı olacağım“

İYİ Parti Ankara Gölbaşı Belediye Başkan adayı Mahmut Aksoy, seçildiğinde herkesin belediye başkanı olacağını ifade ederek, “Mogan Gölü'nü de Ankara'nın incisi haline getireceğiz” dedi.

Gölbaşı’nı çekim merkezi haline getireceğiz

İYİ Parti Ankara Gölbaşı Belediye Başkan adayı Mahmut Aksoy, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Aksoy, yaptığı ziyaretlerde Gölbaşı’na yönelik projelerini de halka anlatıyor. Millet İttifakının Gölbaşı Belediye Başkan Adayı olan Aksoy, kazanması durumunda herkesin belediye başkanı olacağını, Gölbaşını çekim merkezi haline getireceklerini belirterek, "Gölbaşı'nı sağlıklı, varlıklı ve huzurlu bir ilçe yapmak istiyoruz. Önceliğimiz Allah'ın bir lütfu olan Mogan Gölü'nü Ankara'nın incisi haline getirmektir. İnsanların alışverişini yaptığı organik pazar kurmak, sanat sokağı gibi sosyal projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Mogan Gölü'nü ziyarete gelen insanların kendi ekonomilerine göre alışveriş yapacağı, oturup dinlenebileceği mekânlar oluşturacağız. Gölün iki yakasını birleştirerek insanların spor yapabileceği, ailesi ile birlikte gezebileceği alanlar oluşturmak istiyoruz. Eymir Gölü'nde binlerce insan sporunu yapıyor, ancak Mogan Gölü’ne ise maalesef insanları çekemiyoruz. Bunu aşmamız lazım. Gölün etrafının ve en azından yüzeyinin temizlenmesi gerekiyor. Etrafının temizlenmesi için yapacağımız çalışmalarımız ile insanların burayı da ziyaret etmesini sağlayacağız. Kuracağımız organik pazarlarla ziyarete gelen vatandaşlarımıza sağlıklı ürünler alabilecekleri satış alanları oluşturacağız. Çiftçilerimizin ata tohumu ile ürün yetiştirebilmesi için belediye olarak tohum yetiştirip insanlarımıza ücretsiz tohum dağıtacağız. Gölümüzü daha yaşanabilir hale getireceğiz. Burada 4 tane üniversitemiz var. Bu üniversitelerimizle birlikte belediye olarak su sporlarına yönelik projelerimiz olacak. Tüm bunların görüşmelerini de yapmış durumdayız. Üniversitelerimize kulüpler kurdurarak bu alanda su sporları yapmalarına destek olacağız. Belediye olarak bu üniversitelerimize yerler tahsis edeceğiz. Gölbaşı, 4 tane üniversitesi olan ve 20 bin öğrencimizi misafir eden bir bölge. Ama en büyük sorunlardan biri bu öğrencilerimizden yaklaşık bin tanesini burada tutabiliyoruz. Eğer biz bu sayıyı on bine çıkarırsak, Gölbaşı ekonomisine de büyük katkı sağlamış oluruz. Ancak bunu yapabilmemizin yolu öğrencilerimizin rahatını ve huzurunu sağlayabilmemizdir. Bu nedenle de öğrencilerimiz için sahilde ücretsiz internet ve yararlanabileceği uygun fiyatlarla belediye işletmeleri oluşturacağız. Öğrencilerimizin Gölbaşı’nda kalmasını sağlayacağız. Kültür ve sanatla ilgili bir konservatuar kurmayı planlıyoruz. Elimizde kültür merkezleri var. Maalesef sadece düğün ve kına yapmak dışında başka bir işe yaramıyor. Bunları gündüz de aktif hale getireceğiz. Gölbaşı'nda 81 ilden insanlar yaşıyor.  Hemşeri dernekleri ile yakın temas kurarak sosyal aktiveteler yapmalarına destek olacağız. Çocuklarımız için spor akademisi kurmayı hedefliyoruz. Projelerimiz hazır, ekiplerimiz hazır, inşallah 1 Nisan'dan sonra tüm bu projelerimizi hayata geçireceğiz." Dedi.

Kent Konseyini hayata geçireceğiz

Gölbaşı Kent Konseyini hayata geçireceklerini ve yaşlılarla ilgili ikinci bahar yaşam evleri kuracaklarını söyleyen Aksoy, “Eymir Mahallesi,  İncek ve Gölbaşı bölgelerinde böyle bir proje hayata geçireceğiz. Herkes kahveye gitmiyor. Yaşlılarımız bizim değerlerimiz. Bizler de bir gün yaşlanacağız. Onların huzurlu vakit geçireceği ve yaşayabileceği yatay alanlar oluşturacağız. İsteyen büyüklerimiz bu alanlarda tarım ile uğraşabilecek, arkadaşları ile vakit geçirebilecekler. İnsanlarımızın huzurlu vakit geçirmelerine imkân sağlayacağız. Bir de yine en büyük eksiğimiz Gölbaşı belediyesinin kontrolünde kreşler yok. Bu bölge çok geniş bir alan. Örneğin İncek ve Eymir Mahallelerinde yaşayan insanlarımız Gölbaşı merkezine gelmiyor. Biz insanlarımızın Gölbaşı merkezine de gelmesini sağlayacağız. Gölbaşı'nı çekim merkezi haline getireceğiz. Kent Konseyi'ni hayata geçireceğiz. Bir adım atmadan önce esnafımıza ve vatandaşlarımıza soracağız, ortak aklı hâkim kılacağız. Bu konu bizim için çok önemli. Herkesin fikirlerini önemsiyoruz. Ben yaptım oldu anlayışımız hiçbir zaman olmayacak." Dedi.

Yaşantım ve ekonomim değişmeyecek

"1 Nisan itibari ile daha önce nasıl halkın arasındaysam yine aynı olacak.” diyen Aksoy,  “ Belediye Başkanı olmadan önce yaşantım nasılsa yine aynı olacak. Yine halkın arasında olacağım.” Dedi. Belediyeciliğin ekip işi olduğunu kaydeden Aksoy, “Belediyecilik ekip işidir. Projelerimizi ben değil, alanında uzman profesyonel ekiplerimiz yapacak. Biz sadece onları yönlendireceğiz. İnsanlara güvenir ve ortak akıl oluşturursanız bu işi başarırsınız. Herkesin belediye başkanı olan bir Mahmut Aksoy görecekler. Aday tanıtım toplantısında Genel Başkanımız bize bir ant içirdi. O ant metinine uygun bir belediye başkanı olacağız. Gölbaşı’nda bana oy versin vermesin herkese hizmet edeceğim. Seçimleri kazandığımızda herkesi bize oy vermiş kabul edeceğiz. Burada yaşayan 140 bin kişinin belediye başkanı olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Daha önce ilçe başkanı olarak burada siyaset yaptım, hiç kimseyi ayırmadım. Aynı şekilde de devam edeceğim. Yaşantım değişmeyecek, ekonomim değişmeyecek, kirada oturuyorum yine kira da oturmaya devam edeceğim. Hayat standartlarımda hiçbir değişiklik olmayacak. " ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2019, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER