Gökçek halka sordu, kararı verdi...

Gökçek, Gölbaşı'nda düzenlenen iftar yemeğinde Viyadük ve metrobüs ile ilgili halk oylaması yaptı.

Gökçek halka sordu, kararı verdi...
 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gölbaşı’nda verilen iftarda, Mevlana Bulvarı’nın (Konya Yolu) Gölbaşı’ndan geçen bölümü ve belediye otobüslerinin çalışma sistemine ilişkin anket yaparak, “Her zaman şunu söylüyoruz. Demokrat insanlarız… Biz Cumhuriyet Halk Partisi gibi ‘halkın dediğini kabul etmeyiz’ demiyoruz. Siz ne derseniz o” diye konuştu.

Ramazan ayının bolluk ve bereketinin yansıdığı Büyükşehir Belediyesi’nin iftar buluşmalarının dördüncüsü Gölbaşı’nda halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gölbaşı Sahil Parkı’nda kurulan sofralarda verilen iftar yemeğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, çok sayıda bürokrat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alana kurulan sahneden Gölbaşı halkına seslenen Başkan Gökçek, konuşmasının ardından ilçenin genelini ilgilendiren iki kritik konuda yaptığı anket ile “demokrasi” dersi verdi.

 

- GÖLBAŞI HALKI KARAR VERDİ

Anketlerin ilkinin konusu Mevlana Bulvarı’ndaki (Konya Yolu) transit trafiği üste alarak iki yakayı bir araya getirecek ve ilçeye aile yaşam merkezi kazandıracak projeye ilişkin oldu. Gölbaşı’nın ortasına üstten, büyük bir yol yapmak istediklerini ifade eden Başkan Gökçek, öncelikle, projenin animasyon görüntülerini ilçe halkına izletti. Yolun, mevcut bulvarın üzerinden geçeceğini açıklayan Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

“Yeni yolun alt kısmına da aile yaşam merkezi, gençlik lokali, çocuk kulübü, yaşlılar merkezi gibi merkezler yapılacak. Trafik üstten gidecek. İki ayrı noktadan da karşıdan karşıya geçeksiniz. Bu projeye ilişkin, Gölbaşı’ndaki muhalifler özellikle abartarak diyorlar ki ‘kentimizi ortadan ikiye bölecek Melih Gökçek, ortada kocaman, heyula bir olay olacak’. Siz karar verin. Bu yapılacak iş 50-60 trilyonluk iş, onu da bilesiniz. O kadar da büyük bir iş.”

 

- MEVLANA BULVARINA ÜSTTEN YOL YAPILACAK

Mevlana Bulvarı’na ilişkin alternatifin mevcut yolun altından yapılacak biri geliş biri gidiş iki geçit olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, daha sonra oylamaya geçti. “Ne karar verirseniz Fen İşleri Daire Başkanım da hemen yarından tezi yok ihale dosyasını hazırlayacak. Bu işi bu sene öyle de olsa böyle de olsa yapacağız bitireceğiz” diyen Başkan Gökçek, kendisini dinleyen yaklaşık 5 bin Gölbaşı sakinine “Filmini gördüğünüz yolu üstten geçirip, altına aile yaşam merkezi, çocuk kulübü, hanım kulübü, gençlik merkezi yapalım mı” diye sordu. Soru üzerine alanda bulunan kalabalığın hemen hepsi “evet” diyerek elini kaldırınca Başkan Gökçek, “Bu oylama bitmiştir. Hayırlı uğurlu olsun, hemen yarın ihalesini hazırlatıyorum inşallah, kararı siz verdiniz. Bundan sonra kim ne derse desin Gölbaşılının kararı bu… Helali hoş olsun. Hemen yapıyoruz inşallah” dedi. Başkan Gökçek daha sonra belge olması açısından yeniden oylama yaparak fotoğraf çektirtti.

 

- İKİNCİ OYLAMA EGO OTOBÜSLERİNİN ÇALIŞMA SİSTEMİ İÇİN

Başkan Gökçek’in gündemindeki ikinci anket konusu ise metrobüslerin alımının ardından ilk kez Gölbaşı’ndan başlayan otobüs çalışma sistemi oldu. TOKİ konutlarından aşağıya inip aktarma ile merkeze ulaşımı sağlayan sisteme ilişkin TOKİ konutlarından birçok şikayet geldiğini ancak şehir içinde yaşayanların memnuniyet dile getirdiğini ifade eden Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buna da siz karar vereceksiniz. Böyle devam etsin derseniz böyle devam edecek. İlla eski düzene dönelim dediğiniz zaman yalnız şunu bilin, araçlar şimdi her 15 dakikada bir kalkıyorsa eski düzene dönünce dört bir taraftan çıkacağı için azalacak. Şu anda burada an be an çıkıyor, gelince binip gidiyorsun. Öbür türlü değişik merkezlerden geleceği için otobüs miktarında istesen de istemesen de azalma olacak ama buna karşılık evinden çıkıp Kızılay’a direkt gideceksin.”

- GÖLBAŞI’NDA UYGULANAN SİSTEME SON

Açıklamalarının ardından Başkan Gökçek, alandaki Gölbaşı halkına, “Mevcut uygulama devam etsin mi” diye sordu. Alandaki katılımcıların çok azından “Evet” oyu gelmesi üzerine ise Başkan Gökçek, “Her zaman şunu söylüyoruz. Biz demokrat insanız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi gibi ‘Halkın dediğini kabul etmeyiz’ demiyoruz. Siz ne derseniz o” diye konuştu. Bu konuda da hemen talimat vereceğini kaydeden Başkan Gökçek, Pazartesi en geç Çarşamba günü EGO otobüslerinin taşıma sisteminde eski düzene dönüleceğinin sözünü verdi.

 

- PAZARTESİ GÜNÜ YENİ BELGELER AÇIKLAYACAĞIM

Konuşmasında Türkiye’de “Gezi olayları” ile birlikte yaşanan gelişmelere de değinen Başkan Gökçek, Türkiye’de yaşanan yatırım atağının, gelecek 3 yıl içinde hayata geçirilecek “3 nükleer santral ile İstanbul’a yapılacak üçüncü boğaz, yeni havalimanı, ikinci kanal” gibi projelerin, Afrika’ya yapılan yardımların, IMF’ye borcun sıfırlanmasının ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslar arası başarılarının yurtdışındaki bazı güçleri rahatsız ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Başladılar içimizi karıştırmaya… Ankara’da yerin altını üstüne getirdiler. Ne hale getirdiklerini festival alanının karşısında, EGO’nun bahçesinde sergiledik. Yıkılan yakılan otobüsleri koyduk. Şimdi Vandalizim Müzesi kuruyoruz. İçinizde bu vandalizmi görmeyen kalmayacak. Tarumar ettiler, perişan ettiler. Hepsi dış destekli hepsi tezgah. Bir belge daha buldum pazartesi akşamı televizyona çıkacağım, açıklayacağım, yine seyredersiniz. Adamlar bütün bu işlerin planını programını animasyonla hazırlamış, 5 Haziran’da internette paylaşmış.”

Gölbaşı halkına Twitter çağrısı da yapan Başkan Gökçek, kullanmayı bilmeyenlerden öğrenmelerini, bilenlerden de daha etkin kullanmalarını istedi. Günümüzde savaşların twitter üzerinden yapıldığına dikkat çeken Başkan Gökçek, 7’den 70’e herkesin twitter kullanmayı öğrenmesini isteyerek, “Dünyada çok kısa sürede bir numaraya yükselerek, mesajımızı duyuruyoruz. Bundan sonra bu twitter bizim işimiz” dedi.

Başkan Gökçek, konuşmasının sonunda Gölbaşılı çocuklara “top ve bebek” müjdesi de verdi. İftar programının sonunda Sahil Park’ta binlerce çocuğa erken bayram hediyesi olarak top ve bebek dağıtıldı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER