Başbakan Erdoğan'ı sinirlendiren övgü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Esad'a "övgüde' bulunmasına sinirlendi. Erdoğan, 'Bana bir daha sormayın" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı sinirlendiren övgü
 ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a yönelik övgüleri Başbakan Erdoğan'ı sinirlendirdi.

"110 bin kişiyi öldüren bir insanın davranışlarını nasıl översiniz?" diyen Erdoğan, Beşşar Esad'a da 'terörist' dedi.

Esad yönetimine destek veren medya kuruluşlarını da eleştiren Erdoğan, gazetecileri uyardı:

"Bana bir daha bu konuda soru sormayın."

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

ASKERLİK SÜRESİ

“Kısa dönem 6 ay. Diğeri de 12 ay. Yedek subaylığın kaldırılması diye bir şey söz konusu değil.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ’NDEKİ MADDELER

Yapılacak olanlardan idari olanları yetiştirmeye çalışacağız bayramdan önce.

ABD’NİN ESAD’I ÖVMESİ

Siz de insansınız, ben de insanım. 110 bin kişiyi öldüren insanın davranışlarını nasıl övgüyle karşılayacağız? Neticesi ölüm olan silah ne olursa olsun neticesi ölüm mü? Ölüm. O zaman biz buna nasıl övgü gönderebiliriz. Buna övgü gönderecek insan tasavvur edemiyorum. Kerry’nin de böyle bir açıklama yapacağını sanmıyorum. Çelişkiye düşer.

TERÖRİST!

Beşşar Esad'ı bir siyasi olarak kabul etmiyorum. Devlet terörü estiren bir teröristtir. Şuan da orada devlet terörü estirmektedir.

Bana başka bir soru sormayın bu konuda. Türk medyası içinde bunu savunanları anlayamıyorum. Böyle birini savunup kendi ülkenin başbakanını eleştirmesine inanamıyorum.

FB-TS MAÇINDAN SONRAKİ OLAYLAR

Trabzonspor Başkanı’na takınılan bu tavrı şık bulmuyorum, yanlış buluyorum. Burada misafir takıma karşı ev sahibi takımın taraftarlarının şişe ya da taşlarla saldırıda bulunulmasını çirkin buluyorum.

Bunlar birbirine karşı olumsuz gelişmeleri tetikliyor. Fenerbahçe seyircisi Trabzon’a giderse acaba ne olur sorusunu sormaya başlıyorsunuz Ben tüm bunlara rağmen TS Başkanı’nın olaylar karşısındaki tavrını da takdir ve tebrik ediyorum. Soğukkanlılıkla oradan ayrılmasını takdir ediyorum.”

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER