Verilen sözler yerine getirilmedi

Gölbaşı Belediyesi meclisinde dönemin son bütçe ve performans görüşmeleri yapıldı. bütçe ve performans görüşmeleri her yıl olduğu gibi bu yılda tartışmalar ışığında geçti…

Verilen sözler yerine getirilmedi
 VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Gölbaşı Belediyesi meclisinde dönemin son bütçe ve performans görüşmeleri yapıldı. bütçe ve performans görüşmeleri her yıl olduğu gibi bu yılda tartışmalar ışığında geçti…

2014 yılı bütçesi ve performans raporu görüşmeleri hakkında görüşlerini ve eleştirilerini dile getirmek için kürsüye çıkan CHP’li Şimşek, Gölbaşı Belediyesi’ne ‘Sınıfta kaldınız’ dedi.

7 TANE İMAR MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

‘Gölbaşı’nda şuanda inşaat izni verilemiyor’ diyerek eleştirilerine başlayan CHP’li Şimşek, ‘Bu durum Gölbaşı’nda imar sorunun 1. sıraya yerleştiğini gösteriyor. Bizim dilimizde tüy bitti. Bu sorunlara cevap vermek yerine birçok bahane ürettiler. Bu bahaneler devam ederken de 7 tane imar müdürü değişti. 7 tane imar müdürü neden değişti. Bu değişim bile bu dönemdeki başarısızlığı ortaya koyan bir gelişmedir” dedi.

74 PARSEL HALA ÇÖZÜLEMEDİ

‘74 parselle ilgili sorun hala çözülemedi’ diyen Şimşek, “Mahalleye dönüşen köylerin imarı ile ilgili çok reklâm yapılıyor. Ama ne yazık ki şuanda imarı bitmiş ve yerlerine inşaat yapabilen köyler sadece Karaali ve Oğulbey. Bugün yine Örencik’te inşaat yapılamıyor. Belediye ısrarlı bir şekilde üzerine gitseydi bu sorun bu kadar uzamazdı. Dönemin yarısını inşaat yaptırmadan geçiren bir yönetimin imar konusunda ne kadar başarısız olduğunu gösterir” şeklinde konuştu.

SINIFTA KALDINIZ

Şimşek, Akıllı Kent projesi’nin ne aşamada olduğunu sorarak sözlerini şöyle sürdürdü: Yaşayan köyler projesi ne oldu? İstihdam merkezi oluşturmakla ilgili ne yapıldı? Atatürk evi sözü vardı, 5 yıldızlı otellerle ilgili sözünüzü vardı ne oldu? Fuar alanının yapılmasını sağlamak ile ilgili ne tür bir girişim yapıldı? Belediye içerisinde engelliler merkezi kuracağız demişsiniz. Bırakın yer kurmayı engelliler için bir yer bile tahsis etmediniz. İmar, turizm, istihdam konusunda bu belediye sınıfta kalmıştır. Bu süre hiç bitmeyecek zannedildi ama bu sürede verilen sözler yerine getirilemedi. Şimşek Belediye birim müdürlükleri üzerinden de eleştiriler de bulunarak rakamlardaki tutarsızlıklara ve abartılara dikkat çekti.

Şimşek son olarak bütçe ile ilgili de görüşlerini ifade ederek, tamamen vergi gelirleri üzerinden yapıldığını söyledi. Vergi gelirlerinin %30 oranında artığını dile getiren Şimşek, “Bu artış nasıl oldu? Bunun açıklanmasını istiyorum” dedi. 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 02:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER