Odabaşı: Varmı peşkef çekme!

Gölbaşı Belediyesi’nin bütçe ve performans görüşmeleri esnasında muhalefetin eleştirilerin Başkan Odabaşı’ndan bir bir yanıt geldi.

Odabaşı: Varmı peşkef çekme!
 Gölbaşı Belediyesi’nin bütçe ve performans görüşmeleri esnasında muhalefetin eleştirilerin Başkan Odabaşı’ndan bir bir yanıt geldi.

Mecliste grubu bulunan siyasi parti üyelerinin yapılan güzel hizmetlerini görmediğini belirten Odabaşı “Kamuoyu her şeyi biliyor. Bu takdiri Gölbaşı halkı yapacak. Ankara dışından gelenler bile bu değişimi takdir ediyor” dedi.

Kent Konseyi’ni çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Odabaşı, imarla ilgili yönetime yapılan eleştirilere de şu sözlerle yanıt verdi;

BİZ DEĞİL, MAHKEME İPTAL ETTİ

74 parselle ilgili çalışmalar sürüyor. 74 parsel sorunu çözüm aşamasına geldi. 74 parselde yapılan imar planı o gün için geçici çözümdü ve mahkeme daha sonradan yürütmeyi durdurma kararı aldı. Aynı durum Örencik için de geçerli. Biz vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalıştık ve ruhsatları verdik. Yeniden bu alanların ruhsata açılması için imar müdürlüğümüz çalışıyor. Bu konuyla ilgili 9 kurumdan görüş alınması gerekiyor ve 7 kurum görüşünü bildirdi. İnşallah 1 ay içinde bu sorun da çözülecek.

VAR MI PEŞKEF ÇEKME

Bu imarla ilgili konuların bazıları belediyemizden kaynaklanmıyor. 90-91 yılında meclisten alınan kararlarla ilgili sorunlar var, bu nedenle imar planını iptal etti. Şimdi kalkıp bu kişileri basına mı açıklayalım. Biz imarda oldukça hassasız. İmar için mahallelinin ayağına gidiyoruz. Var mı peşkef çekme? Var mı kapalı kapılar ardından yapılan bir şey? Biz bunları konuşmuyoruz bile.

GÖLBAŞI DÜN KASABAYDI

Araç sayısına ve çalışan sayısına bakıldığında lehimize bir hizmet veriliyor.

Biz Ankara’da bulunan belediyeler arasında alanımız genişlemesine rağmen, temizlik hizmetini en ucuza veren belediyeyiz. Eleştirilen bütçe o kadar kötüyse, Gölbaşı’nı şekli niye değişti? Gölbaşı dün kasabaydı. Siz hep eksiye baktığınız için görmeyebilirsiniz. Bütçe hayali demek işi bilmemektir.

İSTİHDAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Akıllı Kent sistemiyle, belediyemizin gelirlerini artırdık. 2014’te beyaz nedeniyle vergilerin artmasına rağmen, belediyemiz en az vergi alan belediyedir. Biz Gölbaşı’na istihdam alanında katkı sağlamak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aselsan’ın gelmesi için büyük çaba sarf ettik. Çok ciddi bir tekstil firması Gölbaşı’na gelecek. Teksitil firmalarının Gölbaşı’na gelmesi ve istihdam sağlaması için görüşmelerimiz devam ediyor.

Gölbaşı Son Gaste

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 03:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER