VALİ YÜKSEL ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİ İLE BULUŞTU

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel Ankara’da bulunan devlet üniversitelerinin Rektörleri ile bir araya geldi.

VALİ YÜKSEL ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİ İLE BULUŞTU
Ankara Valiliği’nde gerçekleştirilen ve Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’in başkanlık yaptığı toplantıya; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Sanisoğlu, Ankara İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Tarım, Ankara İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ve diğer yetkililer katıldı 

2013-2014 öğrenim döneminin Ankara’daki üniversitelerde huzurlu, güvenli ve başarılı geçmesi için alınması gereken tertip ve tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Yüksel; çağdaş üniversitelerin hedeflerinin olması, düşünsel ürünleri üretmesi ve bunu paylaşması ve içinde yaşadığı şehir ve toplumla buluşması gerektiğini, üniversitelerin bulundukları kentlerin potansiyelini harekete geçirmede öncü kurumlar olduğunu söyledi. Vali Yüksel toplantıda, Ankara’daki üniversitelerin ülkenin en seçkin akademik kurumlarından olduğunu ve Başkentimizin kalkınmasına büyük katkı sağladıklarını belirtti.


Vali Yüksel “Üniversitelerimizde meydana gelebilecek olayların öncesi, sırası ve sonrasında alınacak tertip ve tedbirler ile üniversitelerde güvenlik hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin hususların değerlendirilmesi bakımından bu toplantının önemli bir buluşma olduğunu” belirterek “Üniversitelerde yurt ve ulaşım hizmetleri dahil destek hizmetlerine ilişkin hususlarda da İlimizin tüm imkanlarını kullanacağız ve işbirliğimizi sağlayacağız.” dedi.

Toplantıda güvenlik birimlerinin genel sunumlarının yapılmasından sonra Üniversite Rektörleri söz alarak görüş, öneri ve taleplerini anlattılar.

Üniversiteler güvenlik toplantısı geç saatlerde ve başarılı bir şekilde sona erdi




Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER