Sütler Yarın Gölbaşı'nda dağıtılacak

Okul Sütü Programı kapsamında, Türkiye genelinde okullara dağıtılan sütlerin Gölbaşı’na yarın ulaşacağı bildirildi.

Sütler Yarın Gölbaşı'nda dağıtılacak

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Okul Sütü Programı kapsamında, Türkiye genelinde okullara ilk parti süt dağıtımı yapıldı. Ancak çeşitli illerde dağıtılan sütlerden içen bazı öğrenciler rahatsızlanarak hastanelere kaldırıldığı üzerine yapılan haberlerin ardından Hükümet kanadından açıklama geldi. 

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı  Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BESİN ZEHİRLENMESİ YOK

Okullarda dağıtılmaya başlanan sütten zehirlenmeler olduğu iddialarına cevap veren Arınç, 'Bilgi geldi üzücü bir olay ama büyütülecek veya bugün yapılan çalışmayı gölgeleyebilecek bir durum değil. Bakanlıkların verdiği raporu sunayım size. Süt dağıtımı törenlerle başladı. Bu dağıtımdan önce de sağlık bakımından, hijyen bakımından bazı ön incelemeler yapılmıştı. Süt alerjisi diye bir durum söz konusu olabilir. Bu durum ya ilk defa içtiği için ya da çok yüksek miktarda tüketildiği için olabilir. Süte alerjisi olanlar öğretmenlerine haber vermelidir ibaresi de kutunun üzerine yazılmıştır. Diyarbakır, Sivas, Edirne Konya illerinden alınan bilgiye göre cereyan eden vakaların, besin zehirlenmesi belirtileri olmadığı, şişkinlik, bulantı ve ishal olduğu ortaya çıkmıştır ki bu da memnuniyet vericidir. Valilikler konuyu takip ediyor. Bugün 7 milyar 200 bin çocuğumuza süt dağıttık ki bu kişiler arasında bu sorunlar çıkmış olması olağandır.' dedi.

GÖLBAŞI’NA SÜTLER YARIN ULAŞACAK

Okul Sütü Programı kapsamında, Türkiye genelinde okullara dağıtılan sütlerin Gölbaşı’na yarın ulaşacağı bildirildi. Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, endişe edilecek bir durumun olmadığını kaydederek, ilk partinin yarın Gölbaşı’na ulaşacağını ve dağıtımının yapılacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER