Gökçek, tek tek muhtarları dinledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gölbaşı 2 yıl sonra daha çok cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gölbaşı 2 yıl sonra daha çok cazibe merkezi haline gelecek” dedi. 

Belediye Bürokratları ile birlikte Çankaya, Etimesgut ve Eryaman’ı dolaşan Başkan Gökçek bugün ki durağı Gölbaşı oldu. AK Parti İlçe Teşkilatı ve muhtarlarla bir araya gelen Gökçek, Gölbaşı’na yapılacak olan projeler ile ilgili de bilgi verdi. 

Gölbaşı Mogan Park Belediye Evi’nde Gölbaşı Mahalle Muhtarları ile bir araya gelen Melih Gökçek Gölbaşı’na yapacağı projeler ile ilgili bilgi verirken, Gölbvaşılı muhtarların  da sorunlarını dinledi. 

Kahvaltılı yapılan toplantıya Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra, bürokratları, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri ile Mahalle Muhtarları katıldı. 

ANKARA’YA YAKIŞIR HİZMETLER YAPTI 

Kahvaltıdan önce İlçe Teşkilat mensupları ile bir araya gelen Gökçek, basına kapalı yapılan toplantıda teşkilat üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.

Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından ise Gökçek, Mahalle Muhtarları ile sabah kahvaltısında buluştu. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Gökçek’in Ankara’ya yakışır çok büyük hizmetler yaptığını ve bu nedenle bir çok ödüle layık görüldüğünü belirterek,  “Bundan sonraki ödüllerini de Gölbaşı’na yapılacak hizmetlerden almasını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu. Gölbaşı’nın belli başlı sorunlarını da konuşmasında dile getiren Karaaslan, bu sorunların çözüleceğinden kuşkusu olmadıklarını belirtti.   

ALTGEÇİT YAPILSIN DİYE DEDİKODU YAPIYORLAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı konuşmasında önümüzdeki 2 yıl içerisinde yapacakları projeler ile ilgili bilgi verdi. Gökçek yapmış olduğu konuşmasın da önceliklerinin su, kanal ve yol olduğunu kaydederek, “Ayrıca, parkı olmayan veya parkı eskimiş olan eski köylerimizin bu parklarını da yenileyeceğiz. Bu yıl içerisinde Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getireceğiz. Bazıları yer altına alınsın diye dedikodu yapıyor. Yeraltına yolun alınması inanılmaz derecede pahalı, ayrıca da yer altı suyu burada çok yakın olduğu için son derece zor bir iş. Onun için yol yukarıdan geçecek. Altını da en güzel şekilde değerlendireceğiz. Yaklaşık 1200 m uzunluğunda bir viyadük olacak. Bu viyadükün altını iki baştan karşılıklı olarak yollarla bağlayacağız. Onun haricinde arada bol miktarda yaya yolu olacak. Ama 25 m’lik yukarıdan geçen viyadükün altının tamamını genel anlamında yaya ve ana yollar haricinde kapatacağız. Burada aile yaşam merkezi, hanımlar lokali, gençlik merkezi, çocuk kulübü, yaşlılar merkezi, engelliler merkezleri olacak. Sadece hanımlara ait olan yerleri en kör noktalara yapacağız ki, kısmi olarak oralar kapanacak. Hanımlarımız burada aerobik yapacak. Ama yol boyunca olan merkezlerin 2 tarafı cam olacak. Etraftaki çevre düzenlemelerinden sonra 4-5tane çay bahçesi olacak. Gölü olmayan ama yine de su hareketleri olan şehrin ortasında cazip bir merkez haline getireceğiz. Gölbaşı’na da inanılmaz değer kazandıracak. 

OTO GALERİLER 2 YIL İÇİNDE BİTECEK 

Gökçek, Gölbaşı’na yapacakları önemli yatırımlardan birinin de Oto Galeriler olduğunu belirtti. Gökçek, Oto galerilerinin de 2 yıl içerisinde biteceğini belirterek, “Biliyorsunuz ki 2. el oto satışlarını biz buraya almaya karar vermiştik onu hazırlıyoruz. Hemen yanına tır, otobüs, kamyon, traktör gibi ağır vasıtaların satılacağı bir merkezi de buraya getiriyoruz. İlk anda 100 ya da 120 civarında birer dönümlük orada satış yerleri olacak. Galeriler olacak. Onun haricinde de aynı yerde bir oto galeri yapalım mı yapmayalım mı tereddütteyiz. Neden derseniz. Oto galericiler Gölbaşı’nda yer almıyor. Onlar Gölbaşı’na gelmeyiz diyerek, Akyurt kavşağında bir yer aldılar. Biz buraya yer yaparsak gelen olur mu olmaz mı, talep olur mu olmaz mı onun tereddüdü içerisindeyiz. O konuda bir araştırma yapıyoruz.  Ona göre değerlendirme yapacağız. Bize talep geldi. Sanayi bölgesinin oto sanayisinin dışarıya taşınması için. O konuda da gerekli girişimlerde bulunacağım, inşallah onu da çözeriz.” dedi. 

MOGAN, EYMİR VE İMRAHOR VADİSİ’Nİ BİRLEŞTİRELİM 

Gökçek, yapmayı planladığı 3. projesi ile ilgili de şu bilgileri verdi: “3. önemli olayımız, Eymir Gölü ve Mogan Gölü’nün birbirini birleştirip,  İmrahor Vadi’sini içine alan dev bir vadi ve orada uzun bir kanal yapmak. İki gölün arasını bir su hareketiyle birleştirerek, daha cazip hale getirelim diye düşünüyoruz. Buna da önümüzdeki 2 yıl içerisinde başlayacağız” 

HAYMANA YOLU YAPILACAK. KAMULAŞTIRMA SORUNU VAR 

Haymana yolu ile ilgili olarak da vermiş olduğu sözünün arkasında olduğunu kaydeden Gökçek, “Haymana yolu ile ilgili bir sözümüz var. Orasını bitirmemiz gerekiyor. Belli bir yere kadar getirdik, inşallah tamamını da bitireceğiz. Haymana yolunda kamulaştırma sorunları halen devam ediyor. Kara yolları kamulaştırmayı bitirdikten sonra onu da bitireceğiz. Hayvan barınağını da buradan dışarıya taşımayı arzu ediyoruz. Bu konuda da çalışma yapıyoruz. Çalışma biterse gerçekleştireceğiz. Yeni çalışma bitmeden şuanda mevcut barınağı kaldıramıyoruz” şeklinde konuştu. 

GÖLBAŞI CAZİBE MEREKZİ HALİNE GELECEK 

Konuşmasının sonunda Gölbaşı’nın 2 sene sonra çok büyük bir cazibe merkezi haline geleceğini ve bugünün çok daha ötesinde bir yer olacağını belirten Gökçek, muhtarların sorunlarını teker teker dinleyerek not aldı. Basına kapalı yapılan toplantıda muhtarlar mahallerinin sorunlarının yazılı olduğu kağıtları Gökçek’e teslim ederek, sorunlarının bir an önce çözülmesi için talepte bulundular. Gökçek, sorunları bu yıl ve önümüzdeki yıl içerisinde çözüleceğini belirterek, “Ankaralı olmanın ayrıcalığını ortaya koyacağız” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER