STK'lar THK'yı Ziyaret Etti

Gölbaşı'nda ki bazı STK'lar Türk Hava Kurumu'nu ziyaret etti.

STK'lar THK'yı Ziyaret Etti

Yozgatlılar Dernek Başkanı Menderes Köksal'ın öncülüğünde, Artvinliler Dernek Başkanı Selim Aksu, Ardahanlılar Dernek Başkanı Yücel Aktaş, Ankara Kulübü Derneği Gölbaşı Şube Başkanı Uğur Okman, Kırşehirliler Dernek Başkanı Nevzat Dulkadir, Bayburtlular Dernek Başkanı Yüksel Kaymak, Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Samsun Dernek Başkanı Adil Atsan ve Çankırılar Derrnek Başkanı Mustafa Taş, Türk Hava Kurumu’nu ziyaret ettiler.

THK Genel Sekreteri R.Serhat Büyükayan ve Havacılık Eğitim Başkanı Bekir Akyüz dernek başkanlarına öğle yemeği vererek, THK'nın çalışmaları hakkın da bilgi sundular. Genel Sekreter R.Serhat Büyükayan, THK imajının, Genel Başkanlığa seçilen Osman Yıldırım'dan sonra daha da değiştiğini ve hizmet açısından sınır tanımadıklarını ifade etti.

Büyükayan THK'nın çalışmalarından bahsederek, " Türk Hava Kurumu, milli servetimiz olan ormanların yangınlardan korunması için filosunda bulunan yangın söndürme uçaklarıyla her yıl ülkemizde çıkan orman yangınlarına müdahale ediyor.  Bunun bir örneği de İsrail'de çıkan bir yangını THK uçakları söndürerek bir başarıya imza atmıştır. Ormanları korumak için, elimizde bulunan 10 adet CL 215 marka uçaklarımız yaklaşık olarak 6 ton su alma kapasitesine sahiptir. Yangın filosunda Avrupa'dan önde geliyoruz." dedi.

Meslek Yüksek Okullarından bahseden Genel Sekreter Büyükayan, gençlere ücretsiz olarak planör, paraşüt, yelkenkanat, yamaçparaşütü ile model uçak kursları veridklerini dile getirirken, Türk Hava Kurumu şubelerinde ve okullarda havacılık kolları, Genç kanatlar ve Yavru kanatlar kurarak gençlere havacılığı sevdirerek, onlara havacılı konularında da bilgilendirdiklerini aktardı.

Dernek Başkanları, Meslek Yüksek Okulu için Gölbaşı'nda da brifing verilmesi talebinde bulunurken ziyaret, THK'nın çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2013, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER