FESTİVAL ALANI’NDA KANDİL KUTLAMASI

Başkentliler, Berat Kandili’ni festival alanında Hacıbayram Camisi’nin minyatür örneğinde de kutladılar.

FESTİVAL ALANI’NDA KANDİL KUTLAMASI
 Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen “Büyük Ankara Festivali”nde Başkentliler, Berat Kandili’ni festival alanında Hacıbayram Camisi’nin minyatür örneğinde de kutladılar.

         Atatürk Kültür Merkezi (eski Hipodrom) Alanı’nda düzenlenen “Büyük Ankara Festivali”nde, ziyaretçilerin ibadet ihtiyaçları için Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan ve Ulus’taki Hacıbayram Camisi’nin dev bir minyatür örneği olan mescit, Berat Kandili’nde doldu taştı.

 

-SANKİ HACIBAYRAM

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus’ta restore ettirilerek tarihi kimliğinin yeniden kazandırıldığı Hacıbayram Camisi’nin manevi ikliminin festival alanında yaşatılmaya çalışıldığı mescitte, Ankaralılar akşam ve yatsı namazlarının yanı sıra gece geç saatlerde tespih namazlarını da kıldılar ve dua ettiler.

 

-ŞERBET İKRAM EDİLDİ

 

         Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tanıtım stantında yer alan Hacıbayram Camisi’nde Ankaralılar’a ayrıca şerbet ve ayran ikram edildi.

         Başkentliler namaz çıkışında da semazenlerin sema gösterisini izlediler. Ankaralılar’a gecenin ilerleyen saatlerinde de Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından kandil simidi ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER