CHP'den penguenli gönderme

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Taygun Altunkaya yaşadıklarının ardından basın açıklaması yaptı

CHP'den penguenli gönderme
 CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı CHP Gölbaşı Gençlik Kolları Başkanı Taygun Altunkaya’nın Kızılay’da, eylemlere destek ve eylemde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün cenazesine katılma isteği esnasında saldırıya uğrayarak darp edilmesi üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


Basın toplantısında CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek ve CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Sercan Çığgın’da yalnız bırakmadı.

Basın açıklamasını Mehmet Zafer Gültekin yaparken açıklamasında, gelinen noktada olayların iki ağaçtan çok daha fazlası olduğunu yaşadıklarını belirtirken, başlangıcı gezi parkı olan bu olaylar bir direniş değil tam anlamıyla bir diriliş olduğunu aktardı.

Gençlik kolları Başkanı Taygun Altunkaya’nın tamamen bireysel olarak hem eylemlere destek vermek hem de eylemlerde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün cenazesine katılmak için gittiği alanda hiçbir başkaldırış ve güvenlik güçlerine mukavemet göstermediği halde darp edilerek göz altına alınması ve göz altı sürecinde fiziksel ve psikolojik baskıya maruz kalmasıyla birlikte gençlik kolları teşkilatımıza dokunmuş bulunmaktadır.

CHP Gölbaşı Gençlik Kolları olarak bundan öncede olduğu gibi bu ve süreçte oluşan bunlar gibi hukuk ve insanlık dışı uygulamaların sonuna kadar peşinde olacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

 CHP’DEN “BİR BAŞBAKAN DÜŞÜNÜN”

Gültekin konuşmasının devamında, “Bir başbakan düşünün; hepimizin çocukluğumuzda yaptığımız, benim babam senin babanı döver dalaşı gibi, olayları benim yüzde ellim senin yüzde ellini döver noktasına getiren, kendi çalışma arkadaşlarının bir fikirlerini hiçe sayan, cami imamının kendisi bile durumu yalanlarken ısrarla cami içerisinde içki içildiği yalanını defalarca kitleler önünde tekrarlayarak insanların iyi niyetlerini, dini hassasiyetlerini, kin ve nefrete dönüştüren, duran adamlara bile tahammül edemeyen, okul çıkışında kavga etmek için hazırlanan çocuklar gibi her köşeye sıkıştığında sandığı gösteren ki merkezi Amerika’da bulunan bir sistemin ne kadar objektif olduğu manidardır.

“BAŞBAKAN ELİNDEKİ GÜCÜ SOPA ZANNEDİYOR”

Halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla hükümlü teşkilatımızı halkla karşı karşıya getiren, kendisini psikolog zanneden, kendisini ürolog zanneden, kendisini halen belediye başkanı zanneden, kendisini ve 1.2.3.4.5.6……. dereceden akrabalarını iş adamı zanneden, kendisini vali zanneden, kendisini padişah zanneden, yüzde elliyi zor tutuyorum derken elindeki gücü sopa zanneden…

Bizler dünya görüşü ne olursa olsun böyle bir başbakan düşünemiyorduk ama hayaldi gerçek oldu…Bizler, başbakanın artık kendisini biraz olsun başbakan zannetmesini, bir başbakan olarak değil bir insan olarak akşam başını yastığa koyduğunda acaba bir yerlerde hata yaptım mı diye düşünmesini, hatta sadece düşünmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından İlçe Başkanı Şimşek, olayın başından beri Altunkaya’nın yanında ve destekçisi olduğunu belirtirken, “Gençlik Kolları başkanımızın başına gelenler, ülkesini seven, geleceğini düşünen, konuşmaktan başka şeylerde yapılacağını düşünen bir çok gencin başına geldi. Tasvip etmiyor, kınıyoruz. Elimizdeki fotoğraflarda avukatta, gereken yapılacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından görüş alışverişi yapılırken Çankaya İlçe Gençlik Kolları Üyeleri de Altunkaya’yı yalnız bırakmadı. Açıklama esnasında masanın üzerinden duran penguen dikkat çekti. Sosyal medyada 'duran insan' olarak adlandırılan eylemciler gözaltına alınırken, haftalık mizah dergisi penguen geçtiğimiz günlerdeki sayısının kapağında 'duran adamlara ithaf edilen bir kareografi sergilemişti.



İŞTE PENGUEN'İN DURAN ADAM KAPAĞI


Kaynak:
 Göl Haber...

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER