Okulun ilk gününde öğrenciler sınıfsız kalınca....

2012-2013 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde İnönü İlköğretim Okulu’nda 4. Sınıf öğrencilerine sınıf kalmayınca okul yönetimi çareyi kendi odalarını sınıfa çevirmekte buldu.

Okulun ilk gününde öğrenciler sınıfsız kalınca....
 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde İnönü İlköğretim Okulu’nda 4. Sınıf öğrencilerine sınıf kalmayınca okul yönetimi çareyi kendi odalarını sınıfa çevirmekte buldu. 

Öğrenci sayısında artış ve 1. Sınıflardaki yoğunluk Gölbaşı İnönü ilköğretim Okulu’nda 4. sınıf öğrencilerini dışarıda bıraktı. 

Gölbaşı’nın en yoğun öğrenci kapasitesine sahip olan İnönü İlköğretim Okulu’nda 1. Sınıfların ders başı yapmasıyla birlikte sınıf yetersizliğide baş gösterdi. 1. Sınıflara ek bir sınıf açılması sonucunda bu yıl 4. Sınıfa başlayacak olan öğrenciler sınıfsız kaldı. 

Çocuklarını sınıflarına yerleştirmek için gelen veliler bu olumsuz durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, okul yönetimi ve sınıf öğretmeni ise ne yapacağını şaşırdı.

Ders başı yapmak için bekleyen öğrenciler sınıflarının olmaması nedeniyle bir süre Bilişim ve Teknoji Labarotuvarında bekletildi. 

Tüm sınıfların dolu olması nedeniyle ne yapacağını şaşıran Okul yönetimi ise çareyi kendi odalarını sınıf yapmakta buldu. İnönü İlköğretim Okulu’nun Müdür Yardımcılarından Özlem Tanır ve Demet Kıl kendi kullandıkları odayı sınıfa çevirerek öğrencilerin sorununa çözüm getirdi.  

Ankara Valisi Aladdin Yüksel okullardaki sınıf mevcutlarının en aza indirgenmesi konusunda tüm ilçe Kaymakamlarına ve yöneticilerine talimat vermiş olsada öğrenci artışındaki yoğunluk ilçe yönetimine sıkıntı yaşatıyor. Bazı okullarda sınıf mevcutları 40’ın üzerine çıkması hem öğrencileri hemde öğretmenleri zora sokuyor.

İnönü İlköğretim Okulu’da bu sıkıntıların yaşandığı okullardan bir tanesi. Bazı sınıfların küçük ve mevcut sayının beklenenin üzerinde olması sıkıntıları da beraberinde getiriyor. 

Okul Müdür Yardımcıları Özlem Tanır ve Demet Kıl’ın da gösterdikleri fedakarlık sonucu odalarını boşaltmaları ve sınıf haline getirilmesi ile sorun ortadan kalmış gibi görünse de hem İnönü İlkokulu ve orta okulunda hem de Gölbaşı’nın birçok okulunda öğrencilerin eğitim gördükleri sınıfların kapasitelerinin maksimum seviyeye getirilmesi ise  velilerin tepkisini çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2012, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER