Kahraman gaziler anıldı

19 Eylül Gaziler Günü, tüm ilçelerde olduğu gibi Gölbaşı’nda da düzenlenen törenle kutlandı.

Kahraman gaziler anıldı
HABERİN GALERİSİ
Gaziler anıldı

Gaziler anıldı

HABER: MERVE ŞAHİN

19 Eylül Gaziler Günü, tüm ilçelerde olduğu gibi Gölbaşı’nda da düzenlenen törenle kutlandı. Gaziler Günü nedeniyle kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile gerçekleşti.

Törene, Gölbaşı İlçe Kaymakamı Raşit Zengin, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Tuncer, Garnizon Komutanı Ercan Özçelik, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıdemli Başçavuş Ercan Çelik yaparken, Çelik; “Tarihimiz, dünya harp tarihine yön veren, örnek teşkil eden harplerle doludur. Bu harpleri Türk tarihine kazandıran Türk askerinin kahramanlığıdır. Bu Kahramanlığın altında yatan Mehmetçiğin ya şehit ya gazi mertebesine ulaşmak için bir birine ile yarışırcasına, korkusuzca ileri atılmasını sağlayan milli değerlerdir. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk fedakârlığının, Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır” dedi.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam ederken, Gölbaşı İlköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ile son buldu.

Gazileri Anma programının ardından, gaziler ve yakınları ile birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerken, ayrıca Gölbaşı'nda Güneydoğu ve Kıbrıs olmak üzere 25 gazi, Gölbaşı nüfusuna kayıtlı olan 19 şehit bulunmaktadır.

Gölbaşı Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2012, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER