HANIMLARIN GURURU BELMEK YILSONU SERGİLERİ

Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in de katıldığı törenle açıldı.

HANIMLARIN GURURU BELMEK YILSONU SERGİLERİ
 Türkiye’nin en büyük yerel yönetim okulu Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (BELMEK) yıl boyunca ürettiği el emeği göz nuru eserler, Başkent’in farklı merkezlerinde açılan sergilerle Ankaralıların beğenisine sunuluyor.  

BELMEK Çayyolu Bölgesi Yılsonu El Sanatları Sergisi, Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in de katıldığı törenle açıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu, BELMEK öğretmen ve öğrencileriyle serginin açılış kurdelesini kesen Nevin Gökçek, BELMEK’lerin artık meslek edindirme kursu olma niteliğinin çok ötesinde işlevler yüklendiğine dikkat çekti. Nevin Gökçek, şunları söyledi:

“Sadece bir eğitim merkezi olmayan aynı zamanda bir terapi merkezi haline getirdiğiniz BELMEK ailesini, ortaya çıkardığı bu güzel eserler için kutluyorum. Bu güzel eserlere emek verdiniz, gönül verdiniz, sevinçlerinizi, üzüntülerinizi kattınız. Eserlerinizde, gözünüzdeki güzellikler var. Burada çok güzel arkadaşlıklar kuruyorsunuz, sevinç ve üzüntülerinizi arkadaşlarınızla paylaşıyorsunuz ve evinize mutlu dönüyorsunuz. Buradaki terapi sonucu ev ortamında da ilişkileriniz çok daha olumlu hale geliyor.”  

Son günlerde meydana gelen olaylara da değinen, gördüğü manzara karşısında dehşete düştüğünü ve çok büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden Nevin Gökçek, “Her yerde söylüyorum sevgi her şeyin anahtarıdır.  Rabbim bizi sevgisiz insanlardan korusun. Her şeyin başı olan sevgi, bu güzel eserlerinizin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu güzel eserleri ortaya çıkaran BELMEK ailesini kutluyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Nevin Gökçek, Çayyolu Bölgesi’nde 19 değişik branşta eğitim alan 1600 BELMEK kursiyerini temsilen seçilen çok sayıda eserin sergilendiği salonu gezerek, eser sahiplerini ve öğretmenleri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. 

Nevin Gökçek’e karşı her fırsatta sevgilerini gösteren kursiyerler, hatıra fotoğrafları çektirirken, kendi ürettikleri el nakışı türünde “Türk İşi” tekniğiyle yapılmış yöresel bir masa örtüsü armağan ettiler.

  Hafta boyunca açık kalacak yılsonu sergisinde sulu boya ve yağlı boya resim, çini, kırkyama (patchwork), seramik, mozaik, el nakışı, takı tasarımı, goblen boncuk işi, mefruşat, iğne oyası, dantel anglez, ahşap boyama, aluminyum rölyef, kağıt rölyef, taş bebek, tel sarma, sim sırma, ipek tentür, şiş dantel branşlarında kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri yer alıyor.

-BİR BELMEK SERGİSİ DE ALTINDAĞ’DA -

Nevin Gökçek, daha sonra Altındağ Gençlik ve Kültür Merkezi’nde Altındağ Bölgesi’ndeki kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı serginin açılışına katıldı. 

Altındağ Bölgesi’nde bulunan 4 BELMEK kurs merkezinde eğitim alan 500’ün üzerinde kursiyerin eserlerinin yer aldığı sergide; iğne oyası, resim, kilim dokuma, mefruşat, taş bebek, giyim, boncuk işi tel kırma, el nakışı, makine nakışı gibi branşlarda çok sayıda el emeği göz nuru eser sergileniyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER