Gölbaşı'nın kaderini değiştirecek 54 Dev Proje

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay, açıkladığı projeleri ile rakiplerinin bir değil birkaç adım önüne geçmeyi başardı.

Gölbaşı'nın kaderini değiştirecek 54 Dev Proje
 Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Duruay, açıkladığı projeleri ile rakiplerinin bir değil birkaç adım önüne geçmeyi başardı. 

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için aylardır çalışmalarını sürdüren ve Gölbaşı’nın bir beş sene daha kaybetmemesi için gecesini gündüzüne katan Duruay ve sağlam kadrosu, zafere olan inancını Akalın Balo Salonu’nda düzenlediği proje tanıtım toplantısı ile ispatladı.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ak Parti İl Başkanı Murat Alpaslan’ın ve salonu hınca hınç dolduran kalabalığın projelerin açıklandığı andaki tepkisi Duruay’ın tespitlerinin doğru olduğunun bir göstergesi olurken, hazırlanan 54 dev projenin hepsinin insan merkezli olması dikkatlerden kaçmadı.
‘Şehir insanın insanda şehrin aynasıdır’ anlayışı ile hazırlanan 54 dev projenin içerisinden öne çıkanlar ise şu şekilde;


VARAN 1
Gölbaşı’nın simgesi olan ve dünyada sadece Gölbaşı’nda yetişen Sevgi Çiçeği şeklinde projelendirilmiş 20 bin kişilik kapalı spor salonu alan Gölbaşı Arena


VARAN 2

Gölbaşı Arena’nın tam karşısına yine farklı ve dünya çapında bir mimariye sahip olacak olan Gölbaşı Aqua

VARAN 3

Gölbaşı Arena ve Gölbaşı Aqua’nın inşa edileceği alanın hemen önüne oluşturulacak olan yapay göl, Sevgi Gölü

VARAN 4

Cemal Gürsel Caddesini araç trafiğine kapatacak ve caddeyi yayalaştıracak olan proje ve buna ek olan Cemal Gürsel Caddesi’ne yapılacak olacak tranvay

VARAN 5

Ankaralılara nefes aldıran Mogan Gölü’nden daha fazla yararlanılması için hazırlanan Göl Kule. 99 metre yüksekliğinde olan ve tepesinde, göl bahçe, etkinlik alanı ve cam teraslı seyir bölümü ile Gölbaşı’nın silüetini değiştirecek bir proje

Ve devamında birbirini takip eden Gölbaşı’nda yaşayan engelli, yaşlı, bakıma muhtaç vatandaşlara öncelikler veren onlarca proje hayata geçmek için Gölbaşılıların tercihini bekliyor.

Projeler açıklanmadan önce vatandaşların büyük bir çoğunluğunun destek verdiği Duruay, açıkladığı 54 proje ile Gölbaşı’nda değişimin tek ismi olarak alınmaya başladı bile.

Gölbaşı’nı problemleri ile değil güzellikleri ile anılması için çalışacaklarını ve Gölbaşı’nı önümüzdeki yıllarda şantiyeye çevireceklerinin sözünü veren Fatih Duruay, Gölbaşı’nın kayıp yıllarına hep birlikte dur diyeceklerini söyledi.   

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER