Gölbaşı’nda meslek kuruluşlarından ortak açıklama

Gölbaşı’nda meslek kuruluşlarından ortak açıklama

Gölbaşı’nda meslek kuruluşlarından ortak açıklama
 Gölbaşı’nda Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gölbaşı Kredi Kefalet Kooperatifi ve ATO Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü, ekonomik ve ticari hayatın olumsuz etkilenmemesi için alınan tedbirlerle ilgili ortak bir açıklama yayınladı.


Gölbaşı’nda bulunan sivil toplum kuruluşları, ilçede uygulanan karantina kararıyla ilgili ortak hareket etme çabası içerisinde girişimlerde bulunuyor. Bu kapsamda devletin bütün kurumlarının verdiği kararlara destek olma kararlılığı içerisinde olduklarını belirten Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gölbaşı Kredi Kefalet Kooperatifi ve ATO Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü ortak bir bildiri yayınladı.


Karantina tedbirleri kapsamında iş ve üretim süreçlerine ara verilmesi kararlarıyla birlikte ekonomik anlamda zorlu bir sürecin başladığını ifade eden meslek kuruluşları, Gölbaşı esnafının konuyla ilgili sorun ve taleplerini üst makamlara iletebileceklerini belirttiler.


Tedbir uygulamalarına uyulması gerektiğinin önemini vurgulayan Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut, Gölbaşı Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yakup Sarıçiçek ve ATO Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü, sürecin ortak bilinçle hareket edilerek aşılacağını söyledi.


Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut, Gölbaşı Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yakup Sarıçiçek ve ATO Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü  tarafından yayınlanan bildiri şu şekilde:


“Bilindiği gibi son günlerde tüm dünyada salgın halinde yayılan ve ülkemizde de görülen Covid-19 virüsüyle hayatımızı etkileyen hastalık karşısında mücadele devam etmektedir. 


Önceliğimiz sağlık olmakla birlikte devam eden hayatımız içerisinde ticaret sektörümüz de olumsuz etkilenmiştir. Bu süreçte önlem olarak geçici süre tedbir amaçlı işlerine ara veren sektörler başta olmak üzere hem iş yerleri, hem çalışanlar için ekonomik olarak zor bir süreç başlamıştır. ATO, Gölbaşı Esnaf Odası, Gölbaşı Kredi Kefalet Kooperatifi olarak ATO, ANKESOB, TESKOMB gibi üst birliklerimizle alınabilecek ekonomik tedbirler konusunda görüşmeler yapılmış, ilgili devlet kurumlarına iletilmek üzere öneriler sunulmuştur.
Devletimizin bu konudaki hassasiyetini sizlerle paylaşmak isteriz. Talep ve önerilerinizi üst kurumlarımıza iletmek için bizlerle paylaşabilirsiniz. 


Bu süreçte ilgili devlet kurumlarımız başta olmak üzere üst birliklerimize ve ticaret erbabımıza olan güvencimiz tamdır. Açıklanan ve açıklanacak tedbirlere titizlikle uyulması, bunun yanı sıra fırsatçılık, panik ve provakasyonlara itibar edilmeden birlik beraberliğimizi muhafaza etmemiz önem arz etmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER