Gölbaşı Belediyesi'nden Covid-19 virüsüne karşı e-kolaylık

Yeni yenil korona virüs (covid-19) tedbirleri kapsamında ülkemizde sosyal mesafeyi korumak için Gölbaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, vatandaşlara elektronik ortamda da kolaylık sağlamaya başladı.

Gölbaşı Belediyesi'nden Covid-19 virüsüne karşı e-kolaylık

 Virüsün yayılmasını önlemek için verilen bu hizmetlerle vatandaşlar evinden çıkmadan Gölbaşı Belediyesi'ne gelmeden pek çok işlemi tek bir tıkla halledebiliyor. 

"ONLİNE HİZMET RİSKİ AZALTIR"

COVİD-19 virüsüyle mücadele kapsamında, Gölbaşı Belediyesi'nin hizmetlerinde akıllı çözümleri hayata geçirdiğini söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek " Salgın hastalıkla mücadele kapsamında vatandaşlarımız belediyemize gelmeden de işlemlerini halledebilir. Bu kapsamda resmi web sitemiz üzerinden imar işlemleri de dahil olmak üzere bir çok işlem online olarak yapılabiliyor. Vatandaşlarımız online hizmetlerden faydalanırken, hem zamanda kazanırken hem de teması ve salgın hastalıklara karşı riski azaltabilir." dedi.

HANGİ HİZMETLER ONLİNE VERİLİYOR

Gölbaşı Belediyesi'nin resmi internet sitesinde online yapılabilecek işlemlerin bazıları ise şöyle: "Tahakkuk bilgileri sorgulama, arsa rayiç bedel sorgulama, sicil ve beyan bilgileri sorgulama, tahsilat bilgileri sorgulama, bina metrekare maliyetleri, aşınma payları, arsa birim değerleri, emlak beyanları." 

İMAR İŞLEMLERİ DE ONLİNE YAPILABİLECEK

İmar Müdürlüğü'nün imar çapı, yol kotu, mimari proje, statik proje, zemin etüd raporu, peyzaj projesi, ruhsat başvurusu, iskan başvurusu ve tüm başvurular, belediyenin resmi web sitesinde e-dilekçe bölümünden de yapılabilecek. 

E-DERSANE HİZMETİ DE FAALİYETE GEÇTİ

Gölbaşı Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri için eğitime ara verilmesi nedeniyle öğrencilerin derslerinden ve sınava hazırlıklarından geri kalmamaları için lise son sınıf öğrencilerine uzaktan erişim desteği sağlamak amacıyla E-DERSANE'yi de hizmetini sunmuştu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER