Semt pazarında korona önlemi!

Ticaret Bakanlığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik yeni tedbirler alarak, bunların uygulanması konusunda 81 il valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini bildirdi.

Semt pazarında korona önlemi!

 Gölbaşı Belediyesi’ne başlı zabıta ekipleri de Ticaret Bakanlığı tarafından uygulmaya koyulan, yeni tedbirlerin uygulanması için, Karşıyaka Semt Pazarı’nda denetimlerde bulundu. Esnafların maskesiz, eldivensiz satış yapmaları yasaklanırken, müşterilerin ürünlere dokundurulmaması gerektiği esnaflara hatırlatan zabıta ekipleri, pazarda tezgah açan esnaflara maske, eldiven ve broşürler dağıtırken, esnafları da koronavirüs'e karşı uyardı.

 

SEMT PAZARLARINDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek“Dünyayı tehdit altına alan bir salgın ile karşı karşıyayız. Biz de bu sebeplesemt pazarlarımızda vatandaşlarımızın sağlığı için tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Semt pazarlarında tezgah açan tüm pazarcı esnaflarımıza hem eldiven hem de koruyucu maske dağıtıldı. Pazarcı esnaflarımız tek tek uyarılarak maskesiz ve eldivensiz asla satış yapmamaları zabıta ekiplerimiz tarafından uyarıldı. Ticaret Bakanlığımız’ın genelgesi çerçevesinde alınan tüm tedbirler anında uygulamaya koyuldu. Esnafımızı ve vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2020, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER