Büyükşehir'den virüsse karşı yeni önlemler!

Ankara Büyükşehir Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla yeni tedbir kararları devreye sokuldu.

Büyükşehir'den virüsse karşı yeni önlemler!

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında kurulan Sağlık Koordinasyon Kurulu, kent genelinde dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını 7/24 takip ediyor. Hijyen çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi yeni önlemleri de birer birer devreye sokuyor.

 

BAŞKAN YAVAŞ’TAN İŞ YERLERİNE KİRA KOLAYLIĞI

      Salgın hastalıklarla mücadelede sosyal medya hesapları dahil kent ekranları, afişler ve billboardlar aracılığıyla vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunan Büyükşehir Belediyesi yeni tedbirleri de hayata geçirmeyi sürdürüyor.

       Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile mülkiyeti Büyükşehir’e ait iş yerlerinden kira alacaklarının iki ay süreyle ertelendiğini açıkladı. Alınan kararla, ödeme güçlüğü çeken Büyükşehir Belediyesi ile bağlı şirket ve iştiraklerine ait iş yerlerine kira kolaylığı sağlandı.

 

YENİ ÖNLEMLER VE KARARLAR HAYATA GEÇİRİLDİ

     Toplum sağlığı için hijyen tedbirlerini artıran Büyükşehir Belediyesi; hasta ve hasta yakınlarının konakladığı Etlik, Rüzgarlı, Varlık, Ulus ve Onkoloji’de bulunan 5 Şefkat Evi’ni günlük dezenfeksiyon programına dahil etti.

     Başkent Tiyatroları’nın Mart ayı prömiyerleri de ileri bir tarihe ertelenirken, kalabalıkların oluşmasını engellemek ve virüsün yayılmasını önlemek amacıyla yeni tedbirler de uygulamaya sokuluyor. Cenaze araçları dezenfekte edilirken önlemler kapsamında ayrıca cenazesi olan vatandaşların istekleri dahilinde cenazeleri vakit namazı beklenmeksizin kıldırılarak defnedilecek.

 

DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON 7/24 DEVAM EDİYOR

      İkinci bir emre kadar izinleri kaldırılan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı BELPLAS A.Ş. ekipleri kent genelinde gece gündüz çalışmalarına devam ederken, günlük olarak toplu taşıma araçları, dolmuş ve taksilerde de dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyor.

       Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla 16-30 Mart tarihleri arasında eğitime ara verilmesi sonrası Metro, ANKARAY, Teleferik ve EGO otobüslerinde yolcu yoğunluğu azalırken, EGO Genel Müdürlüğü özellikle sabah ve akşamları otobüs servis saatleri ve sayısında günlük uygulamayı devam ettiriyor.

        Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Denetim Kurulu Üyesi Faruk Kalender, “Halkımızın ve şoför esnafımızın sağlığını gözeten Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” derken, Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz yaptığı dezenfeksiyon çalışmaları sayesinde vatandaşların rahatlıkla araçlarına bindiği belirten taksici esnafı Ahmet Maraşlı ise, “Belediyemizin bize vermiş olduğu bu hizmetten dolayı teşekkür ederiz. Hem kendi sağlığımızı hem de müşterilerimizin sağlığını düşünerek yaptıkları bu uygulamadan çok memnunuz” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

      Ağırlıklı olarak Güvenpark, Bentderesi ve Sincan başta olmak üzere dolmuş duraklarında sürdürülen sterilizasyon çalışmaları için Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür eden Sincan Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı İsa Yalçın, şöyle konuştu:

“Dünya’da baş gösteren salgın dolayısıyla ülkemizde bir tehdit altında ve bunu çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Araçlarımız baştan aşağı dezenfekte ediliyor. Sağlık açısından bunlar çok önemli ayrıca bizler de araçlarımızı dezenfekte edeceğiz.”

       Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından denetlenen hijyen çalışmaları devam ederken; müzeler, sağlık kuruluşları, oteller, duruşma salonları, sivil toplum kuruluşlarının binaları, kamu kurumları, huzurevleri, yaşlı bakım merkezleri ile spor kulüplerinin dezenfeksiyon talepleri geri çevrilmiyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri ise cadde, sokak ve bulvarlar başta olmak üzere kültürel ve tarihi yerler, ortak kullanım alanları ve rekreasyon alanlarında titiz bir temizlik çalışması yürütüyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2020, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER