Gölbaşı'nda Bomba Alarmı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gölbaşı'nda katılacağı programın geçiş güzergâhında seyir eden Ankara-Konya seferinde yapan yolcu otobüsünde yapılan bomba ihbarı polisi alarma geçirdi.

Gölbaşı'nda Bomba Alarmı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gölbaşı'nda katılacağı programın geçiş güzergâhında seyir eden Ankara-Konya seferinde yapan yolcu otobüsünde yapılan bomba ihbarı polisi alarma geçirdi. İhbarın yapıldığı otobüsün hemen yanında bulunan bir benzinliğe çekilip, bomba uzmanı köpekle aranması dikkat çekti.

    Başbakan Erdoğan'ın Gölbaşı'ndaki TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun (BTYK) 26. toplantısına katılmak için kullanacağı yol üzerinde bomba ihbarı yapıldı. İhbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri alarma geçti. Ekipler, sözde bombanın bulunduğu Ankara-Konya seferini yapan yolcu otobüsünü Mevlana Bulvarı üzerinde durdurdu. Güzergah nedeniyle bölgeye hemen Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) ve bomba uzmanı ekipler sevk edildi. Otobüsün bulunduğu yere gelen polis, önce yolcuların kimlik kontrolünü yaptı. Ekipler daha sonra yolcuları aşağı indirip, birlikte bagajları inceledi.

    BOMBA UZMANI KÖPEKLE ARAMA BENZİNLİKTE YAPILDI

    Terör polisleri bir süre sonra yolcu otobüsünde bomba uzmanı köpek ‘Akim' ile arama yapmak istedi. Bunun üzerine yolcu otobüsü hemen yanında bulunan bir benzin istasyonuna çekildi. Otobüsten indirilen yolcular, benzinlikte beklemeye alındı. ‘Akim' isimli köpek ise bomba uzmanı ile otobüste detaylı bir arama yaptı. Bu sırada benzinliğe gelen araç sürücülerinin yakıt almaya devam etmesi dikkat çekti. İstasyon çalışanları ve yolcuların şaşkın bakışları arasında gerçekleşen arama sonucunda herhangi bir bulguya rastlanmadı.

    Bomba ihbarı nedeniyle otobüsün durdurulduğunu belirten yolcular, otobüse binip yoluna devam etti.

Kaynak:CİHAN

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2013, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER