Gölbaşı Belediyesi'nin mevcut borcu belli oldu

Gölbaşı Belediyesi'nin mevcut borcu belli oldu

Gölbaşı Belediye Meclis Başkanvekili Hürriyet Ergezer, Gölbaşı Belediyesi’nin mevcut borcunun 1 milyar 400 milyon lira ( eski para ile 1 katrilyon 400 milyon) olduğunu açıkladı.

Gölbaşı Belediye Meclisi bayram tatilinin ardından tekrar toplandı. Başkan Yakup Odabaşı’nın katılmadığı meclis toplantısını Meclis Başkanvekili Hürriyet Ergezer yönetti. Ergezer, meclis üyelerine bilgi amaçlı olarak Gölbaşı Belediyesi’nin önceki dönemden kalan borcunu açıkladı.

BELEDİYENİN BORCU 1 MİLYAR 400 MİLYON LİRA

Ergezer, eski dönemden yeni döneme borcunun 1 milyar 60 milyon lira ( eski para ile 1 katrilyon 60 milyon) borç kaldığını açıklarken, bu borca kıdem tazminatlarının dahil olmadığını belirtti. Kıdem tazminatları da eklenince toplam borç miktarının 1 milyar 400 milyon lira  toplam borç olduğunu açıklayan Ergezer, belediyenin aylık gelir ve giderlerini de açıkladı.

AYLIK 82 MİLYON GİDER 26 MİLYON GELİR VAR

Gölbaşı Belediyesi’nin gelirinin İller Bankası’ndan gelen payın aylık 26 milyon 600 bin olduğunu açıklayan Ergezer; personel gideri, vergi, maaş, SSK gibi aylık giderin ise 68 milyon 860 Türk lirası olduğunu kamuoyuna açıkladı. Bankalara aylık kredi taksit ödemesinin 13 milyon 212 bin lira olduğunu söyleyen Ergezer aylık 82 milyon lira giderin olduğunu, 26 milyon lira gelir olduğunu ifade ederken her ay 55 milyon lira belediyenin bütçe açığı olduğunu açıkladı.

Can Deniz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER