Girişimci yetenekler artırılacak

Gölbaşı Kaymakamlığı AB’den “Sosyal girişimciler için yeterlilikler ve soft ortaklık projeler” kapsamında 2 yıllık bir projeyi Türkiye’ye kazandırdı.

Girişimci yetenekler artırılacak
 Gölbaşı Kaymakamlığı  AB’den “Sosyal girişimciler için yeterlilikler ve  soft ortaklık projeler” kapsamında 2 yıllık bir projeyi Türkiye’ye kazandırdı.

Projeyi tanıtmak  için İlçe kaymakamlığı STK ve Gazetecilerin katıldı bir toplantı düzenledi. 1 Ağustos 2012-31 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılacak olan proje çalışmasını Türkiye’den Gölbaşı Kaymakamlığı yürütecek. Proje ortakları arasında Türkiye ile beraber Romanya, İngiltere, Portekiz, Letonya ve İtalya yer aldı.

Proje, girişimci yeteneklerin artırılmasında, sosyal ekonomi, 3. Sektör alanları STK’lar, mesleki eğitim ve iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan soft becerilere sahip sosyal girişimciler yetiştirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında becerilerin geliştirilmesi için 3 haftalık eğitim verilecek.

18.000 EURO destekli projenin  iki yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Projenin tanıtımına İlçe kaymakamın yanı sıra, ilçe STK temsilcileri,  okul müdürleri ve yerel gazeteciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2012, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER