Yine bildiğini okudu...

Gölbaşı Belediyesi Ekim ayı’nın ilk meclis toplantısında, Gölbaşı Belediye Başkanı’nın CHP’lilerin önergelerini okumaması yine tartışma konusu oldu.

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Gölbaşı Belediyesi Ekim ayı’nın ilk meclis toplantısında Gölbaşı Belediye Başkanı’nın CHP’lilerin önergelerini okumaması yine tartışma konusu oldu.

Daha öncede aynı tavrı takınan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, CHP’lilerin meclise sundukları önergelerin ayrıntılarını okumadan yazılı cevap verileceğini söylemesi üzerine AK Parti Belediye Meclis üyesi Necip Güler, önergelerin içeriğini öğrenmek istedi. Güler’in bu isteğine ise Başkan Odabaşı, “İçeriği burada yazılı. Yazılı cevap verilecektir” dedi.

Güler’in ısrarı üzerine ise CHP’li Yusuf Aksakal daha öncede aynı polemiğin yaşandığını belirterek, önergelerin okunmasını talep etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı önergelerin içeriğini okumamakta ısrarcı bir tavır takınarak, ‘Yazılı cevap verilecektir” sözlerini yineledi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Necip güler2in tekrar konuya müdahil olması üzerine ise Odabaşı yine alışıldık bir tavırla ‘Ben görevimi yapıyorum, siz de görevinizi yapın’ diyerek, Güler’e tepki gösterdi.

 

CHP’li ve AK Partililerin itirazlarına rağmen Odabaşı önergelerin içeriğini okumayarak, diğer önergeleri okuttu.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tarafından okunmayan önergeler şunlar:

 

Belediye Başkanlık bünyesinde kiralık araç sayısı kaçtır?

Bu araçlar kimler tarafından kullanılmaktadır, bu araçlar şahsi işlerde kullanılıyor mudur, bu araçlar mesai bitiminden sonra kullanılmakta mıdır, eğer ki kullanılıyorsa yasal mıdır?

 

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi binası teras kısmında kapama işlemi yapılmaktadır.

Yapılan bu teras kapama işlemi ne maksatla yapılmıştır, yapılan bu tadilat işlemini Belediye kendi imkânlarıyla mı yoksa ihale usulü ile mi yapılmaktadır, tadilat yapılan bu alan ne maksatla kullanılacaktır, yapılan bu tadilat işlemi için tadilat projesi yapılmış mıdır?

 

Göreve geldiğiniz tarihten itibaren Belediye Başkanlığı Hizmet Binası’na kaç sefer bakım onarım işlemi yaptırılmıştır? Bu bakım onarım kim tarafından yapılmıştır? Bakım onarım adı altında ve ofis mobilya alımları için, döneminiz süresinde yapılan harcama ne kadardır?

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2012, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER