Diren Mogan....

Gölbaşı’nda Mogan ve Eymir Gölleri’ni besleyen Su Kesen derelerinin hali yine içler acısı.

Diren Mogan....
  Gölbaşı’nda Mogan ve Eymir Gölleri’ni besleyen Su Kesen derelerinin hali yine içler acısı.

Gerek yerel gerekse ulusal basında birçok defa yer alan ve gündeme taşınan Su Kesen Deresi’nin son görüntüsü yazılanların ve söylenenlerin boş olduğunu gösterdi.

SÖYLEMEKTEN USANDIK

Gölbaşı'nda bulunan taş ocaklarının Su Kesen Deresi yoluyla Mogan Gölü'ne bıraktıkları çamurlu su, göldeki ekolojik sistemi tehdit ediyor. Gölbaşı’nın dinamikleri tarafından gündeme getirilen sorunla ile ilgili hala bir çözüm bulunmuş değil. GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan Taş Ocakları işletmecilerine ceza kesilerek sorunun çözüme kavuşturulmayacağının altını çizerek, devletin bu probleme kalıcı bir çözüm bulması gerektiğini ifade etti. Ömercan kesilen cezalarla en azından Taş Ocakları’nın bulunduğu alana bir arıtma tesisi yapılması gerektiğini dile getirerek, “Bu sorunu gündeme getirdiğimizde Taş Ocakları İşletmecilerine ceza kesiyorlar. Problem bu şekilde düzelmez. İşletmecilerin işinin kolaylaştırılabilmesi ve Mogan ile Eymir Gölleri’nin geleceği açısından bir döküm ve arıtma sahası olması gerekir. Biz söylemekten usandık. Yıllardır da gündeme getiriyoruz. Ama ne yazık ki bir sonuca ulaşılmış değil” şeklinde konuştu…

#DİRENMOGAN

Gölbaşı’nın en önemli kaynaklarından ve güzelliklerinden biri olan Mogan Gölü Su Kesen Deresi yoluyla içine işleyen pisliğe ve çamurlu suya adeta direnmeye çalışıyor. Ankara’nın deniz özleminin giderildiği ve başkentlilerin nefes alabilecekleri mekanların başında gelen Mogan Gölü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

TEMİZLEYEMİYORSUNUZ… BARİ KİRLETMEYİN…

Yılar önce gölünde yüzülen ve berrak suları ile Başkentin denizi konumuna gelen Mogan Gölü hem vatandaşın hem de yetkililerin duyarsızlığı sonucunda o eski günlerine hasret kaldı. Yılların pisliğini, birikmişliğini adeta içine hapseden Mogan Gölü artık nefes almakta zorlanıyor. Birçok defa temizlenmesiyle gündeme gelen ancak somut bir adım atılamadığı için Mogan Gölü ‘Temizleyemiyorsunuz. Bari KİRLETMEYİN’ çığlıkları atıyor. Mogan Gölü’nün bu çığlıklarına ise herkes kulak tıkıyor…

 


 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 13:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
tugrul
tugrul - 11 yıl Önce

sayin belediye baskani ve yetkililer lutfen gerekeni yapin ve cozum uretin.sizin goreviniz suclu yakalamaya calismaktan ziyade cozum uretmek olmali diye dusunuyorum ,tas artiklari ve kullanilan kimyasal atiklar gole gelmeden aritilirsa cozume ulasilmis olur.lutfen tas ocaklarinin yakinina aritma tesislerini tascilara yaptirin.herkes pisligini temizlesin .

SIRADAKİ HABER