Ankara'daki oteller dolu! Bakın sebebi ne

Ankara'da otellerin neredeyse tamamının doluluk oranının yüzde yüzlere yaklaşmasının ilginç bir sebebi ortaya çıktı. İşte Ankara'daki otellerin doluluk nedeni...

Ankara'daki oteller dolu! Bakın sebebi ne
 Meclisin açılması ve yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle oteller doldu taştı.

 Habertürk
'ün haberine göre, Ankara'daki otellerin doluluk oranı yüzde 30'lardan yüzde 80'lere hatta bazı otellerde yüzde 100'e kadar çıktı.

Bu doluluğu sebebi yaklaşan yerel seçimler öncesinde partisinden aday olmak isteyenlerin 'karar vericilere' yakın olmak içinAnkara otellerini doldurdular.

Anadolu’nun dört bir köşesinden Ankara’ya akın eden belediye başkanı aday adayları, gecelik konaklama fiyatı 80 ile 525 lira arasında bulunan otellerin doluluk oranlarını yüzde 80’lere kadar çıkardı. 

Otel sahipleri sezonu kapatan kıyı bölgelerindeki resort tatil otellerinden personel alımına başlarken, 1 ay boyunca gelecek aya kadar otellerde boş yer kalmayacağı öngörülüyor.

Hem yerel seçim hem de Meclis’in açılması nedeniyle Ankara’daki otellerin iş kapasitelerinin tekrar arttığını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) İkinci Başkanı Seçim Aydın, “Yüzde 30 seviyelerinde bulunan doluluklar yerel seçim çalışmaları ve Meclis’in açılmasıyla birlikte şimdiden yüzde 80’e ulaştı” diye konuştu.

FİYATLAR 800 LİRAYA YAKLAŞACAKTIR

Adaylık sürecinde olanların öncelikle Meclis’e yakın bölgelerdeki otelleri tercih ettiğine dikkat çeken Aydın “Burada lüks olanlar öne çıkıyorlar. Lüks otellerdeki doluluklar şimdiden önemli seviyelere gelmiş durumda bulunuyor” dedi. 

Arz-talep nedeniyle otellerin fiyatlarının 800 lira seviyesine çıkacağını ifade eden Aydın, partilerin adaylarını belirlemeye başladığı bu dönemden kasım ayının sonuna kadar sürecek dönemde daha önceki yıllarda olduğu gibi otellerin tamamının dolacağını öngördüklerini ifade etti.

 GENELLİKLE 15 GÜN KALMAK İSTİYORLAR

Seçim Aydın, “Önce Meclis’e yakın durumda bulunan 5 yıldızlı oteller doluyor. Bunun ardından uzaklığa bağlı olarak diğer otellerde doluluklar sağlanıyor. Genellikle 10 ile 15 günlük kalış belirten adaylarda 1 aya kadar kalış süresi belirtenleri de var” dedi.

Kaynak:
//www.ankarahaberleri.net


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER