Bu ne yaman çelişki

Gölbaşı Belediye Meclisi’nde Bezirhane Mahallesi’nde yapılması planlanan voleybol ve basketbol sahası ile ilgili gündem maddesi bağımsız üye Yüksel Özbek ile Başkan Odabaşı arasında tartışmaya neden oldu…

Bu ne yaman çelişki
 Gölbaşı Belediye Meclisi’nde Bezirhane Mahallesi’nde yapılması planlanan voleybol ve basketbol sahası ile ilgili gündem maddesi bağımsız üye Yüksel Özbek ile Başkan Odabaşı arasında tartışmaya neden oldu… 

İmar yok önerge var…

Özbek bu tür önergelerin birçok defa gündeme geldiğini ve mecliste görüşüldüğünü ifade ederek, sonucunun ve akıbetinin ne olduğu konusunda bilgilerini olmadığını söyledi. Özbek bazı mahallere voleybol ve basketbol sahası yapılmasına ilişkin meclisten geçen önergelerin sonucunu merak ettiğini vurgularken, “Mahallere voleybol ya da basketbol sahası yapıldı mı bunu göremiyorum. Eğer yapıldıysa hangi mahallere yapıldı bunlarla ilgili bilgi verilmeli. Yoksa bu önergeler sadece meclis üyelerinin önerge vermek için verdikleri önergeler mi bilemiyorum. İmarı olmayan yerlerde dikkat ediyorum bir taraftan imar uygulaması yapılıyor bir taraftan da futbol ya da voleybol sahası yapılsın diye önerge veriliyor ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum” dedi. 

Halkın takdirine bırakıyorum.. 

Başkan Odabaşı ise Özbek’in bu eleştirilerine karşılık olarak verdiği cevap da her mahallede gençleri spora teşvik etmek, kahve köşelerinden kurtarmak için sportif yerlerin yapılmasını arzu etiklerini kaydederek, “Bu anlamda da çalışmalar yapıyoruz. 6 mahallemizde ihale ettik ama sonuçlanmadı şuanda. Spor alanlarından hangisi uygunsa yapacağız” dedi.

Gündem maddesini oylamaya sunan Başkan Odabaşı, Özbek’in oylama da red vermesini ‘Halkın takdirine bırakıyorum’ şeklinde yorumladı. Özbek ise ‘İmar çalışması bitmeyen yerlerde nasıl yapmayı planlıyorsunuz’ demesi üzerine ise Odabaşı, “Bir taraftan imar çalışmaları devam ediyor. Burada karar alınınca ertesi gün yapılacak diye bir şey yok. Uygun görüldüğü takdirde yapılır. Zamanı geldiğinde ve imara müsait olduğuna yapılır. Şuanda konun uygulamaya geçti. ” dedi. 

Özbek’ten RED… 

Yapılan konuşmaların ardından Bezirhane Mahallesi’nde imar planına uygun bir alana voleybol-basketbol sahası için çalışma yapılmasına ilişkin gündem maddesi bağımsız üye yüksel Özbek’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti. 

Odabaşı, Özbek’in hem bu tür alanlarının yapılmasını istemesine hem de buna red oyu vermesine anlam vermediğini dile getirdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER