CHP'liler bu işe şaştı kaldı

Gölbaşı Belediyesi Ekim Ayı ilk meclis toplantısında CHP’lilerin verdiği iki önergenin kabul edilerek gündeme alınması sonrasında CHP’li meclis üyeleri ‘Başkanım Kurban keseceğiz’ yanıtı verdi.

CHP'liler bu işe şaştı kaldı
 CHP muradına erdi…

Gölbaşı Belediyesi Ekim Ayı ilk meclis toplantısında CHP’lilerin verdiği iki önergenin kabul edilerek gündeme alınması sonrasında CHP’li meclis üyeleri ‘Başkanım Kurban keseceğiz’ yanıtı verdi. 

BU DA ILIMLI ODABAŞI…

Birçok defa Gölbaşı Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı arasında önerge krizi yaşanıyordu. Gerçekleştirilen son meclis toplantısında Başkan Yakup Odabaşı’nın ılımlı davranışları dikkat çekerken CHP’li üyelerin verdikleri 2 önergenin ise kabul edilmesinin ardından CHP’li üyeler ‘Başkanım kurban keseceğiz’ yorumunu yaptı. 

CHP’li üyeler, Haymana Yolu’nda yapılan genişletme çalışmalarının ardından ortaya çıkan üstgeçit ve Gölbaşı’nda büyük bir problem teşkil eden binaların altında ya da garaj bölümlerinde faaliyet gösteren Marangozlar ile ilgili sorunu gündeme taşıdı.

 BİZ ÜSTGEÇİT YAPMAYA HAZIRIZ… 

Başkan Odabaşı CHP’lilerin verdiği önergeye sözlü cevap vererek, Gölbaşı Belediyesi olarak bu üstgeçidi yapmaya hazırız. Ancak Büyükşehir Belediyesi ya da karayolları yaparız derse bizde paramızı başka yerde değerlendiririz. Ama derlerse ki Gölbaşı Belediyesi yapsın ben söz veriyorum en kısa zamanda yapacağım” şeklinde konuştu.

CHP’li üyeler yetkinin Gölbaşı Belediyesi’nde olmaması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge verilmesini talep etti. Bunun üzerine Başkan Odabaşı da Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ortak bir önerge verilmesi hususunda önergeyi kabul etti. 

MARANGOZLAR MECLİS GÜNDEMİNDE

Öte yandan CHP’li meclis üyeleri 2008 yılında Gölbaşı Belediyesi tarafından apartman altlarında gelişigüzel faaliyet gösteren Marangozların Oğulbey Mahallesi’ne taşınması için düşük ücret karşılığında marangoz esnafına yer dağıtıldığını ancak aradan geçen süre içerisinde ne belediye ne de marangoz esnafı tarafından taşınma ile ilgili bir çalışma yapılmadığını bu nedenle de gerekli çalışmaların başlatılarak taşınma işlemlerinin hızlandırılması hususunda önerge verdi.

Başkan Yakup Odabaşı CHP’lilerin verdiği bu önergeye sözlü cevap vererek, geçmişte yapılan çalışmaların amacına ulaşamadığını söyledi. Odabaşı daha önce düşük fiyatla verilen arsaların el değiştirdiğini ve farklı kişilere satıldığını kaydederek, “Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Ama marangoz esnafı bir yapılanmaya giderse ya da bir kooperatif kurmayı düşünürlerse bizde seve seve yardımcı oluruz” dedi.

CHP’li Yusuf Aksakal Başkan Odabaşı’nın bu açıklamaları üzerine söz alarak, “Kamu da ve devlette devamlılık ve süreklilik önelidir. 2008 yılında alınan karar doğru bir karardır.  Burada Belediyenin yapması gereken buranın yollarını açmak ve alt yapısını yapmaktır. Gölbaşı Belediyesi yollarını açarsa Büyükşehir’de alt yapısını yaparsa taşınması kolay olur. Kooperatif kurulmasını beklersek yıllarca bu sorun çözülmez.

Başkan Odabaşı Gölbaşı Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ancak vatandaştan böyle bir talep olmadığını dile getirerek, “Birçoğu el değiştirmiş. Keşke bu arsalar verilirken bu amacın dışında kullanılamaz şeklinde şerh konulsaydı” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Fatih Duruay da konunun çözülmesi noktasında önergenin komisyona havale edilerek bir araştırma yapılmasını önerdi. Gündem maddesi ilgili komisyona havale edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER