“Ders Kampı”na büyük ilgi

Gölbaşı Belediyesi’nin ilköğretim öğrencilerine yönelik hizmete sunduğu ‘Ders Kampı’ projesi büyük ilgi görüyor.

“Ders Kampı”na büyük ilgi

Gölbaşı Belediyesi’nin ilköğretim öğrencilerine yönelik hizmete sunduğu ‘Ders Kampı’ projesi büyük ilgi görüyor. Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği proje ile Gölbaşılı öğrenciler hiçbir ücret ödemeden branş öğretmenleri gözetiminde okul derslerine çalışma ve SBS’ye hazırlanma imkanı buldu.

Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik ve Spor Merkezi’nde hazırlanan modern ortamda hafta sonu ve hafta içi düzenlenen ‘Ders Kampı’ programlarına katılan öğrenci sayısı 1.200’lere ulaşırken, öğrencilerin kampa gidiş ve gelişleri yine Gölbaşı Belediyesi tarafından tahsis edilen ücretsiz servis araçları ile sağlanıyor. Özellikle hafta sonları, Gölbaşı Belediyesi’ne ait olan Gençlik ve Spor Tesisleri “Ders Kampı”na katılan öğrencilerle adeta bir eğitim yuvasına dönüyor.

VELİLER TEŞEKKÜR ETTİ…

“Ders Kampı”na katılan öğrenciler, yaptıkları çalışmalarla derslerinde daha başarılı olacaklarına inanırken, öğrenci velileri ise “Ders Kampı”nın Gölbaşı için çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek şunları söylediler:

“Çocuklarımızı başarılı ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetiştirmek hepimizin ortak amacı. Ancak ekonomik ve sosyal imkansızlıklar nedeniyle çocuklarımıza ders çalışma ortamı hazırlamakta güçlük çekiyoruz. Gölbaşı Belediyesi hiçbir ücret almadan bize bu imkanı sağladı. Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız sayın Yakup Odabaşı Bey başta olmak üzere, kampta çocuklarımızla yakından ilgilenen öğretmenlerimizden servis sürücülerimize kadar herkese teşekkür ediyoruz.”

DENEME SINAVLARI VE BİLGİ YARIŞMASI…

Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce ve Sosyal Bilgiler gibi temel derslerde öğrencilerin çalışmalarına destek olan “Ders Kampı”na yoğun başvuru nedeniyle kayıtlar ara tatile kadar devam edecek. Öğrencilerin başarı durumlarının kontrol edileceği deneme sınavlarında başarılı olan öğrenciler Gölbaşı Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

İkinci yarıyılda açılışının gerçekleştirilmesi planlanan “Bilim ve Teknoloji Merkezi” ile de Gölbaşılı öğrencilere bilime dokunarak, görerek ve deneyerek öğrenme imkanı sunulacak. Ayrıca tüm okulları kapsayan ve geleneksel hale getirilecek olan “Karakalem Bilgi Yarışması” ile ilçe eğitimine rekabet ve yarışma kültürünü eğlence ile birleştirerek önemli katkılar sağlanacak.

Öte yandan, önümüzdeki eğitim sezonunda öğrencilerin ders faaliyetleri ile birlikte futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, yüzme gibi spor etkinliklerini de yapabilecekleri kombine bir eğitim kampı planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2013, 00:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER