Canlı yayında soruları yanıtladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Kanal B’ye canlı yayın konuğu oldu.

Canlı yayında soruları yanıtladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Kanal B’ye canlı yayın konuğu oldu.

Sunuculuğunu Seval Yıldırım’ın yaptığı “Sormak Gerek” isimli programa katılan Odabaşı, 40 dakikalık program boyunca yapmış olduğu ve yapacağı projeleri anlattı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı görsel medyayı kullanarak Gölbaşı’nın tanıtımına katkı sunma çalışmalarına hız verirken, Gölbaşı’nın tanıtımı noktasında ise soruları yanıtladı.

Gölbaşı Belediyesi olarak çalışma ve projelerini bir bir izleyicilerle paylaşan Odabaşı, e-mail yoluyla iletilen soruları da yanıtlarken, Kanal B muhabirlerinin Gölbaşılı vatandaşlara uzattığı mikrofon ile vatandaşın belediye hizmetlerinden memnuniyet nabzı da ölçüldü.

İkiye bölünmüşlükten, altgeçit sorununa, engellilerden, kar mücadelesine kadar vatandaşın Kanal B muhabirlerine yönelttiği sorulara cevap veren Odabaşı, “Gecemizi gündüzümüze katıyor, daha iyisi için çalışıyoruz” dedi.

GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIP ÇALIŞACAĞIZ

“Hedefimiz Gölbaşı’nın vizyonuna vizyon katmak” diyen Odabaşı, “Vatandaşlarımız bize Gölbaşımızı marka kent yapmak için görev verdi. Bürokratların, siyasetçilerin, işadamlarının ilgi alanı olan Gölbaşı’nda daha iyiyi, daya güzeli yakalamak için seferber olduk. Biz Gölbaşı sevdalısıyız. Bunun için de Gölbaşı’nın bir eğitim kenti, bir turizm kenti ve bir sanayi kenti olması için gecemizi gündüzümüze katıyor, hiç durmadan çalışıyoruz” dedi.

KAR ÇİLESİNE GEÇİT VERMEDİK

Yoğun kış şartlarından vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için seferber olduklarını bildiren Başkan Odabaşı, yolları kardan temizlemek ve buzlanmayı önlemek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Başkan Odabaşı, vatandaşı kara mahkûm etmediklerini, köy yollarının da ulaşıma açık olduğunu dile getirdi.

GÖLBAŞI’NDA ENGELLERİ AŞTIK

Gölbaşı Belediyesi olarak Engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını kolaylaştırma adına ilçemizdeki sosyal donatılara yeni düzenlemeler yaptık diyen Odabaşı, “İlk kez Gölbaşı Belediyesi olarak Engelli Taşıma Aracı alarak ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Engelli vatandaşlarımız istediği zaman istediği yerlere gitmesi için kendilerine tahsis ettik. Yardıma ihtiyaç olan engellilerimize maddi manevi yardımları yapılması için belediye bünyesi içerisinde Engelli Hattı oluşturduk. İlçemizde Engelli vatandaşların tespiti yapılarak yaklaşık 720 engelli vatandaşımızı kayıt altına aldık.”

SOĞUK GÜNLERDE SICAK ÇORBA

Soğuk kış şartları altında öğrencilere de sıcak çorba katkısı sağlandığını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı Belediyesi'nin soğuk ve karlı günlerde öğrencileri sıcak çorbayla ısıtmaya çalıştığına dikkat çekerek, “Gölbaşı Belediyesi olarak Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde her sabah 1000'e yakın öğrenciye sıcak çorba ikramında bulunuyoruz. Belediye Aşevi'nde kendi imkânlarımızla yapılan çorbalar, üniversitenin eğitim verdiği her sabah 08.00 ile 10.00 saatleri arasında öğrencilere ikram ediliyor” dedi.

MOGAN ÜNİVERSİTESİ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ

Başkan Yakup Odabaşı eğitim alanında hızla gelişen Gölbaşı’na Mogan Üniversitesi’ni de kurmak istediklerini ifade ederek bu konuda devlet büyüklerinden destek beklediğini belirtti.

EN BÜYÜK SORUN İKİYE BÖLÜNMÜŞLÜK

Vatandaşların şikâyetlerinin de dile getirildiği programda, en çok Gölbaşı’nın ikiye bölünmüşlüğü ve altgeçit sorunu gündeme geldi. Vatandaşlar Kanal B muhabirine yapmış oldukları açıklama da  Başkan Odabaşı’ndan alt geçit sorununun çözüme kavuşturulmasını talep ettiler.

Başkan Odabaşı da alt geçitin önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak, bu konuda kendilerinin kısıtlı imkanlarla proje hazırladıklarını söyledi. Odabaşı, projeye Karayolları’nın onay verdiğini belirterek, “Hazırladığımız projeye Karayolları onay verdi. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin de bir projesi var, biz bu sorunun çözüme kavuşması için destek vermeye hazırız. Ama şunu belirtmek isterim ki; Gölbaşı’na en uygun olacak proje, alt geçitin alttan geçmesidir. Yapmış olduğumuz görüşmelerde bu görüş daha hakim” diye konuştu.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2012, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER