İKİ ÜNLÜ STARDAN BAŞKAN GÖKÇEK’E ZİYARET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki ünlü Starı makamında kabul etti

İKİ ÜNLÜ STARDAN BAŞKAN GÖKÇEK’E ZİYARET
 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki ünlü Starı makamında kabul etti. Süper Star Ajda Pekkan ve dünyaca ünlü Fransız Sanatçı Enrico Macias, Başkan Gökçek’i ayrı ayrı ziyaret ederek, konser vermek üzere Ankara’ya davet ettiği için teşekkür etti.
 

-“ANKARA GİTTİKÇE GÜZELLEŞİYOR” 

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyaretin ilk konuğu ünlü sanatçı Ajda Pekkan oldu. Başkan Gökçek ve Eşi Nevin Gökçek’e kendisini kabul ettiği için teşekkür eden Ajda Pekkan, Başkent Ankara’ya ilişkin düşüncelerini, “Ankara çok güzel olmuş. Ankara gittikçe çok güzelleşiyor” sözleriyle dile getirdi. Pekkan, “Biraz önce de onu söylüyordum. Güzellik, Havaalanından başlıyor ve devam ediyor. Gerçekten süper, başka türlü modern bu kent. Ankara yeşiliyle, kentsel dönüşümleriyle her şeyiyle çok  güzel” dedi.

Ajda Pekkan İstanbul’dan farklı olarak Başkent Ankara’nın, dokusunu her zaman koruduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Burada her şey kendi içinde güzelleştiği için çok daha büyük önem taşıyor. Sizler de çalışıyor ve yoruluyorsunuz tabii” diye konuştu.

Pekkan ayrıca çok önceki yıllarda Zeki Müren ile birlikte çalışırken Ankara’da kaldığını da kaydederek, “Burayı gerçekten çok seviyorum. Başka bir önemi var buranın benim için. Ankara’nın daha oturmuş bir düzeni var. İnsanlar birbirlerini seviyorlar ve saygılılar” dedi.

Konuşmalarının ardından Pekkan’ın, Büyük Ankara Festivali’ne ilişkin sorularını cevaplandıran Başkan Gökçek, “Bu festivalimiz Ankara’yı bayağı hareketlendirdi ve çok güzel oldu. Büyük Ankara Festivalimizin beşincisi, Shopping Fest’in ise ilkini bu yıl düzenliyoruz. İkisi bir arada olunca da çok cazip oldu. Özellikle de akşamları festivale inanılmaz ilgi oluyor. Dün akşam yaklaşık 200 bin kişi vardı. İnanılmaz bir kalabalıktı. Galiba insanlar geçen kış aylarının sıkıntısını bu festivalle çıkarıyorlar” dedi.

Nevin Gökçek’in verdiği moralin de çok önemli olduğunu kaydeden Pekkan’ın, tatile gidip gidemediklerini sorması üzerine Nevin Gökçek, “Gidemiyoruz. Çünkü özellikle yazın bu festivaller ve ardından da nikah davetleri nedeniyle vakit ayıramıyoruz. Ayrıca Melih Bey, geceleri de çok çalışıyor. Sabaha doğru saat 4’te eve geliyor. O yüzden sağlığına dikkat etmeli diye düşünüyorum” cevabını verdi.

Başkan Gökçek’in özel bir vazo, Nevin Gökçek’in de BELMEK kursiyerleri tarafından işlenmiş bir örtü hediye ettiği Pekkan, çok teşekkür ederek, bu hediyeleri evinin en güzel yerinde muhafaza edeceğini söyledi. 

-DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇI MACİAS’DAN ZİYARET 

Başkan Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in, bir diğer ünlü konuğu ise dünyaca ünlü Fransız sanatçı Enrico Macias oldu. Büyük Ankara Festivali kapsamında bu gece Ajda Pekkan’dan önce konser verecek olan Macias, Başkan Gökçek’i makamında ziyaret etti.

Ajda Pekkan’ı uğurlaması sırasında, Macias’ın da ünlü organizatör Erkan Özerman ile birlikte ziyaret için asansörden inmesi, hoş bir karşılaşmaya sahne oldu. Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek, Ajda Pekkan ve Enrico Macias’ın kısa sohbeti ardından, Başkanlık Makamına geçen Macias, “Türkiye’nin başkenti olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Melih Gökçek tarafından davet edilmek, bir sanatçı için büyük bir şereftir. Ben de şu an bu şerefi yaşıyorum” dedi.

İlk kez Macias’ı, 1962 yılında Ankara Radyosu’nda program için Başkent’e getirdiğini kaydeden Erkan Özerman da o tarihte çekilmiş siyah-beyaz fotoğrafları göstererek, o günlere dair bilgi verdi. Macias’ın ilk konserini Ankara’da verdiği için yeniden buraya gelmekten memnuniyet duyduğunu kaydeden Özerman, bunun için Başkan Gökçek’e teşekkür etti.

Ankara’nın yıllar önceki haliyle bugünkü hali arasındaki farkı soran bir gazeteciye Macias, “Çok fazla gezme şansım olmadı ama, havaalanından gelirken çok güzel ve modern evler yapıldığını gördüm. Ankara’nın artık çok geniş yollara sahip olduğunu fark ettim. Son derece modern ve gelişmiş bir kent burası” cevabını verdi.

Ajda Pekkan ile karşılaşması hakkındaki soruya ise Enrico Macias, “Sayın Pekkan ile Olimpia’da birlikte konser verdik. Çok güzel anılarımız var. Sayın Pekkan her zamanki gibi son derece güzel ve zarif” dedi. 

-MACİAS’TAN BAŞKAN GÖKÇEK VE EŞİNE HEDİYE 

Kabulde ünlü sanatçı Macias, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’e ön tarafında kendi fotoğrafı, arka tarafında ise “Aşağıda imzası bulunan ben Enrico Macias, Sayın Dostum Melih Gökçek için 1 Temmuz tarihinde Sindrella şarkısını söyleyeceğim” yazan bir tişört hediye etti.

Başkan Gökçek de Macias’a el işlemeli özel bir fincan takımı vererek, “Biz de bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2012, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER