Havai fişek çılgınlığına valilik ayarı

Düğünlerde atılan Havai fişeklere Ankara Valiliği’nden engel... 22.30’dan sonra havai fişek atılamayacak.

Havai fişek çılgınlığına valilik ayarı
 Ankara Valisi Alâaddin Yüksel özellikle yaz mevsimi dolayısı ile artan açık alanlarda yapılan düğün, eğlence ve kutlamalar sebebiyle meydana gelen gürültü kirliliğinden ve sokak işgallerinden rahatsız olan vatandaşların yakınmalarını dikkate alarak, tüm Ankaralıların huzur, sükûn ve sağlık içerisinde yaşamalarını sağlayacak bir dizi tedbir aldırdı.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel “Vatandaşlarımızın sokak aralarında veya meskun mahale bitişik yerlerde, eğlence, düğün, kutlama faaliyetlerinin yasaklanması ile havai fişek atılmasının yasak olduğu ilçeler dışında, havai fişek atımının gerekli çevre güvenliği ve iznin alınmasından sonra ehliyetli kişiler tarafından ve saat 22.30’dan önce atılması kararı alınarak, Ankara halkının huzur, sükun ve sağlığını koruyarak daha kaliteli bir yaşam sürdürebilmesinin yolu açıldı.” dedi.

27.06.2012 tarihinde toplanan Mahalli Çevre Kurulu, vatandaşlarımızın huzur, sükun ve sağlığını korumak için, Ankara ili merkez ilçelerinde (Çankaya, Altındağ, Mamak, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Gölbaşı ve Pursaklar) uygulanmak üzere çeşitli kararlar alındı.

Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı kararlara göre; Ankara ili merkez ilçelerinde ses yayın cihazı kullanarak veya davul zurna ile sokak aralarında veya meskûn mahalle bitişik yerlerde, resmi açılış, kutlama ve mahalli kurtuluş günleri haricinde her türlü eğlence, düğün, kutlama vb. faaliyetler yasaklanmıştır.

Uçuş güzergahında yer alması nedeni ile merkez ilçe sınırları içerisinde havai fişek atılması yasaklanmış olup, merkez ilçelerin dışında havai fişek atımının, gerekli çevre güvenliği ve iznin alınmasından sonra, sadece ehliyetli kişiler tarafından saat 22:30' dan önce atılmasının sağlanması, resmi kutlama, resmi açılış ve mahalli kutlama günleri dışında bu saatten sonra havai fişek atılması kesin olarak yasaklanmış olup, bu konulara aykırı hareket edenlerin ve şikayetlerin tespitinin kolluk kuvvetlerince veya belediye zabıtalarınca yapılmasına, durum tespit tutanağının gürültü kontrolü konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetki devri yapılmış Belediyeler olan Çankaya, Mamak, Altındağ ve Yenimahalle Belediye sınırlarında ilgili Belediye Başkanlıkları, bunun haricinde olan yerleşim birimlerinde ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına bırakılmıştır.

Mahalli Çevre Kurulu Toplantısında alınan kararların sonunda kendilerine bildirimde bulunulan ilgili belediyelerin eğlenceyi düzenleyene 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20. maddesinin (h) bendinde yer alan "fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için 18.847 (2012 yılı için geçerli miktar) Türk Lirası idari para cezası verilir” hükmüne göre idari para cezası uygulamasına, ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 183. maddesi kapsamında eğlenceyi düzenleyen hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.

Vali Yüksel; 27.06.2012 tarihinde Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan kararların tüm ilde kararlılıkla uygulanacağını bildirerek “ Ankara halkı huzuru hak ediyor.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2012, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER