Bir tek o savundu

Gölbaşı Belediye Meclisi’nde konuşan CHP’li Yusuf Aksakal, 9. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde Ul

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Gölbaşı Belediye Meclisi’nde konuşan CHP’li Yusuf Aksakal, 9. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit  ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde Ulusal basının çıkardığı gazete dağıtılırken, Yerel basının gazetelerinin dağıtılmamasını benimsemediğini vurguladı.

Temmuz ayının son meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, Meclis üyelerinin yurt dışı gezileri, Virancık İmar sorunu ve cephe yenileme çalışmaları ile ilgili görüşlerini bildirdi.

Aksakal, Gölbaşı Şenliği’nde yerel basına gereken desteğin verilmemesini de eleştirerek, “İlçemizde yerel basın can çekişirken, sadece ulusal basının dağıtılmasını ben benimsemiyorum” dedi.

RAPOR VE BİLGİ MECLİSE SUNULMADI

Aksakal, meclis üyelerinin yurt dışı gezileri sonrasında yaptıkları araştırmalar ile ilgili meclisi bilgilendirmemelerini eleştirerek, “Belediye meclis toplantımızda bazı bürokrat arkadaşlarımızın birleşik Arap Emirliklerine bir ziyarette bulunmaları ile ilgili belediye meclisimiz bir karar almıştır. Bu karar doğrultusunda da şehircilik anlamında incelemelerde bulunup ilçemizde bazı projelerin uygulanması anlamında bir çalışma yapmaları gerekiyordu. Aradan geçen süre içerisinde herhangi bir rapor ve bilgi meclise sunulmadı.  Bu raporların meclise sunulması neden gecikmiştir merak ediyorum” dedi.

CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI NE DURUMDA?

Cephe yenilemesi ile ilgili de meclise soru yönelten Aksakal, “Cephe yenileme çalışması ile ilgili meclise yetki verdik. Bu cephe yenileme gündemi meşgul etmiştir. Ancak herhangi bir çalışma yapıldı mı bilgi bize verilmedi” dedi.

BİRÇOK MAĞDURİYET VAR

CHP’li Aksakal, Virancık imar sorunu ile ilgili olarak da açıklama yaparak, “Virancık bölgesinin imar ve alt yapı sorunu vardır. Özellikle Büyükşehir ve ilçe belediyemizin koordineli bir çalışma yapmaması sonucu bir çok mağduriyet vardır. Bunun bir an önce ilçe belediyemizin ve büyükşehirin ortaklaşa çalışarak alt yapısının yapılması gerekli. O bölgenin, inşaat yapılamadığı için önü tıkanmıştır” şeklinde konuştu.

BENİMSEMİYORUM

CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal son olarak, Gölbaşı Şenliği’nde yerel basının olmamasına tepki göstererek, “Şenlik alanında sabah gazetesi dağıtıldı. Bu gazeteler bedava dağıtılmadı. Basın olmadan hiçbir şey olmaz. Ama ilçemizde yerel basın can çekişirken, sadece ulusal basının dağıtılmasını ben benimsemiyorum. En azından ulusala verilen paranın 3/1’i kadar da yerel basına ayrılıp desteklenmeliydi” dedi.

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2012, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER