Meteoroloji uyardı! 14 derece birden düşecek

Meteoroloji hava durumunu açıkladı sıcaklık 14 derece birden düşecek ve yarından itibaren kar yağışı etkili olacak işte son hava durumu tahminleri.

Meteoroloji uyardı! 14 derece birden düşecek
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklama yaptı yılbaşına Türkiye soğuk ve karlı havayla girecek. Bugün akşam saatlerinden itibaren ani sıcaklık düşüşleri başlayacak. 10 derece bazı yerlerde ise 14 derece sıcaklık düşüşü olacak ve ardından kar yağışı bastıraca. 

meteoroloji-uyardi!-14-derece-birden-düşecek.jpg
Meteorolojinin verdiği son hava tahminine göre yurdun batı kesimlerinin salı gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. 
 
HAVA BİR ANDA SOĞUYOR
 
Yapılan son tahminlere göre, İstanbul'da bugün 15 derece civarında hava sıcaklığı ani düşüş gösterecek salı ve çarşamba günü 10 derece birden inerek gündüz 4 dereceye gelecek. 

Sıcaklıklar Balıkesir'de 14'ten 2 dereceye, Bursa'da 13'den 2 dereceye, Yalova'da  12'den 2 dereceye, Çanakkale'de ise 16'dan 2 dereceye gerileyecek. 
 
Düşen hava sıcaklıkları, yağışları kara çevirecek. Marmara'nın büyük  bölümünde salı günü karla karışık yağmur beklenirken, yılın son gününde kar  yağışı başlayacak. 
 
İSTANBUL'DA SALIDAN İTİBAREN
 
İstanbul'da salı gününden itibaren 3 gün karla karışık yağmur tahmin  ediliyor. 
kar-yağişi-hava-durumu.20141229082848.jpg
Salı gününü karla karışık yağmurla geçirecek Balıkesir, Bursa,  Çanakkale ve Yalova'da ise yılın son günü ile 1 Ocak'ta kar yağışı olacağı  öngörülüyor. 
 
Bölgede 30 Aralık ile 1 Ocak arasında gecenin en düşük sıcaklıkları 1  ile sıfırın altında 2 derece şeklinde tahmin ediliyor. 

İDO SEFERLERİ İPTAL OLDU

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.00 Pendik-Yalova, 07.00 Yalova-Pendik ve 07.30 Bursa-Yenikapı hızlı feribot seferleri ile 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Öte yandan, sabahın erken saatlerinde hızı zaman zaman saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Bakırköy, Zeytinburnu ve Fatih ilçelerinde yüksekliği 2 metreyi bulan dalgalar sahil şeridini dövdü. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi.

MARMARA BÖLGESİ BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden, öğle saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   16
CANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   16
EDIRNE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   12
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   15


EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu   10
DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu   13
IZMIR Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   16
USAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu   10


AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Hatay çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batısında ve Hatay çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı   16
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   18
HATAY Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.   13
MERSIN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı   18


İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı   12
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı   10
KONYA Parçalı ve çok bulutlu   10
SIVAS Parçalı ve çok bulutlu   9

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve öğle saatlerinde yağmur, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, akşam saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden, öğle saatlerinden itibaren kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   12
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   15
KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   15
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.   17

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

saatlerinde Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BAYBURT Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı.   7
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu   20
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu   15
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu   20

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı   3
MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu   8
SIRNAK Parçalı ve çok bulutlu   8
TUNCELI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı   5


GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATMAN Parçalı ve çok bulutlu   10
DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu   9
GAZIANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu   7
SANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu   9

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER