BAŞKAN GÖKÇEK, AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NDE

GÖKÇEK, AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NDE “YEREL YÖNETİMLERDE DENEYİM PAYLAŞIMI” BAŞLIĞI ALTINDA, BELEDİYENİN YÜRÜTMEKTE OLDUĞU ÇALIŞMALAR VE YAPILACAK PROJELERLE İLGİLİ SUNUM YAPTI

BAŞKAN GÖKÇEK, AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NDE

     Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılan Türkiye’nin en büyük Tema Park’ı ve aynı zamanda Hayvanat Bahçesi’nin 6 ayda tamamlanacağını belirterek, “Burada yapacağımız bu parklar ile iddiamız Avrupa ve Amerika’daki benzer parklara fark atmaktır.  Amacız ise yılda 10 milyon turisti Başkentimize çekmektir” dedi.

AK Parti Siyaset Akademisi sertifika töreninde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ve bu yıl içinde gerçekleştirilecek olan projeleri anlatan Başkan Gökçek, sosyal, kültürel, ekonomik yönden şehirleşmeye katkı sağlayacak ve yaşam kalitesini yükseltecek tüm hizmetleri sunarken, bir yandan da sadece Türkiye’ye değil tüm dünya belediyelerine esin kaynağı olacak vizyon projeleri geliştirmekte olduklarını söyledi.

Başkan Gökçek, Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği 2 saati aşan sunumunu; Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini eski ve yeni durumlarını gösteren 1159 fotoğraf ve video görüntülerinin yer aldığı sinevizyon eşliğinde yaptı.

Atatürk Orman Çiftliği içinde yapılacak olan Tema Park ve Hayvanat Bahçesi ile ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü bildiren Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Burada yapacağımız bu parklar ile iddiamız Avrupa ve Amerika’ya fark atacağız.  Yılda 10 milyon turisti Başkentimize çekmektir. Park’ta, 5 adet gösteri merkezi olacak. Normal kafes hayvanları ve evcil hayvanları arada engel olmadan görme imkanı bulacaksınız. Tema Park’ın içinde yapılacak teleferik ile hayvanları göreceksiniz hayvanat bahçesinin içinde mini golf arabaları ile Safari Park’ın içinde gezme imkanı bulacaksınız. Hayvan çeşitlerini mümkün olduğu kadar çoğaltmak istiyoruz. İddia ediyoruz Avrupa’nın da en mükemmel Hayvanat Bahçesi olacak. Parkın içinde yapılacak Lunapark içinde dev Roller Coaster ile eğlenme imkanı da bulunacak.

Ayrıca hayvanat bahçemiz ve Tema Park’ın haricinde toplam 200 civarında hareketli ve sesli olan bir dinozor parkımız da olacak. 70 metre yüksekliğinde Dünyanın en büyük dinozoru bizim parkımızda yer alacak. Bununla ise Guinnes rekorlar kitabına girmeyi planlıyoruz. Özellikle tema parkımız için ithal boylu ağaçlar getiriyoruz. Burada gördüğünüz ağaçların yaşları 30 ila 50 arasında değişiyor. Özellikle bu ağaçları da yarı fiyatına satın aldığımızı da belirtmek isterim. Ağaçları diktikten sonra buraları mükemmel olacak”

 

-ŞENTEPE’YE TELEFERİK HATTI

2013 yılında gerçekleştirilecek bir büyük projenin de Teleferik Projesi olduğunu belirten Başkan Gökçek, Yenimahalle Şentepe’de yapılacak Teleferik hattının toplam 4 duraktan oluşacağını belirterek, “Vatandaşlar teleferik ile tepeden direkt metro hattına indirilecek.  Metroya binerek yollarına devam etme imkanı olacak. 6,5 kilometrelik hattı olan Siteler-Karapürçek teleferik hattı ile bir diğeri de Kızılay-Dikmen hattı olacak” dedi

 

-ULUSLARASI KONGRE VE FUAR ALANI

Ankara’ya bir diğer büyük yatırımın ise Fuar ve Kongre Merkezi olacağını ifade eden Başkan Gökçek, Akyurt’ta yapılacak olan Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin de tamamlanarak, 1 yıl içinde hizmete alınacağını kaydetti.

 

-“İNANÇ MERKEZİ, CEPHE GİYDİRMESİ, OTO GALERİ

VE YENİ YOLLAR YAPILACAK”

 

Ankara’ya İnanç ve Tarih Müzesi kuracaklarını ifade eden Başkan Gökçek, 2013 yılında yapılacak diğer projeleri şu şekilde özetledi:

Kızılay yenileme projesine başladık. Kızılay’ın şimdiki hali ekranda gördüğünüz gibi. Maalesef biz bunu 1,5 yıl önce başlamak istiyorduk. Ama hukuki sıkıntılar yüzünden başlayamadık. Anlaştıklarımıza başlayacağız. Onun yanı sıra resmi binalarda yenileme çalışmalarına başlayacağız. Siteler ve Samsun Yolu’ndaki dükkanları da giydireceğiz. Buralar çok modern bir görünüm arz edecek inşallah. Bunu da nasip olursa yıl sonuna kadar bitirmiş olacağız. Gölbaşında büyük bir oto galeri projemiz var. Hem büyük vasıtaların hem de normal binek araçların galerileri olacak.”

 

-KÖPRÜ, VİYADÜK VE ALT GEÇİTLER

Çalışmalarına, köprü viyadük, alt geçitler ve yeni yol açımları ile devam edeceklerini kaydeden Başkan Gökçek şunları söyledi:

“2013 yılı içinde de Ankara’ya yeni parklar yapacağız. Bazı parkları ise revize edeceğiz. Bir yandan bölgesel arıtma tesisleri açmaya devam ederken,  İvedik İçme suyu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini arttıracak yeni ek tesisin yapımını da bu yıl içinde tamamlayacağız.  Mamak Ortaköy Mezarlığı’nı en kısa zamanda hizmete alacağız. Yeni Aile Yaşam merkezleri açarken soysal ve kültürel yardımlarımızda devam edecek.”

    

         -SHOPPİNG FEST’TE  1000 OTOMOBİL DAĞITILACAK

Geçen yıl ilki düzenlenen Shopping Fest’in Ankara için gurur kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, esnafın yüzde 50’ye yakın kar ettiğini vurgulayarak, bu yıl ki festivale ATO ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin 20 milyon TL ile destek vereceğini söyledi.

Festivalde bu 1000 tane araba, 8000  bisiklet, 1000 tane de televizyon dağıtılacağını kaydeden Başkan Gökçek, geçen yıl yerli ve yabancı 1 milyon turistin Ankara’ya geldiğini,  bu yıl da 2 milyon turisti beklediklerini vurguladı.

 

-ANKARA’NIN 5 HEDEFİ

Sunumunda 2012 faaliyetlerini de anlatan Başkan Gökçek,  Başkent için 5 Hedef belirlediklerini kaydederek, “Bu hedeflerden birincisi Ankara'nın bir kongre şehri olması. İkinci hedefimiz Ankara'nın bir üniversite şehri olması.  Üçüncü hedefimiz ise sanayide İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci şehir olmak. Dördüncüsü tıbbın merkezi olmak ki bu konuda Başbakanımız bir temel attı, ikincisi de atılmak üzere. Beşincisi de turizm kenti olmak ki bunları da; tarihi kent merkezi projeleri, iş merkezlerini desteklemek (Shopping Fest), dev rekreasyon alanlarını çoğaltmak, Tema Park’ın içindeki eğlence merkezleri ile hayvanat bahçesinin devreye girmesi olarak sıralayabiliriz diye konuştu.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’te sürdürülen çalışmalar sonucu Ankara’nın rekreasyon alanları, kentsel dönüşüm projeleri, alt ve üst yapı, sosyal projeleri ile bir marka kent haline gelirken, yapılacak olan sağlık ve kültürel projelerle turizmin de Başkenti olacağına dikkat çekti.

 

 -KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalarını anlatan Başkan Gökçek, Kuzey Ankara, Yeni Mamak, Güney Park, Dikmen Vadisi,  50 Yıl ve Hıdırlıktepe Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projelerine değindi. Başkan Gökçek, Ulus Tarihi Kent Merkezi ile Hacı Bayram Veli Cami ve çevresi yenileme ve resterasyon çalışmalarında kaydedilen aşamaları anlatırken bölgenin değerini ise “Bu binaların bir tanesi 50 bin liraya müşteri bulamıyordu, şu anda 1 milyon istiyorlar. Vatandaşın sırtına yük getirmeden yaptık, kentimizin değerini artırdık. Bununla da gurur duyuyoruz” cümleleriyle özetledi.

 

-“117 ADET VİYADÜK, KÖPRÜ VE ALT-ÜST GEÇİT YAPILDI”

Başkent’e bugüne kadar 117 adet viyadük, köprü ve alt-üst geçit yapıldığını anımsatan Başkan Gökçek, 2012 yılında 12 adet viyadük, köprü ve alt-üst geçit inşa edildiğini söyleyerek, 2013 yılında da bunlara 33 tane daha ekleneceği müjdesini verdi.

 

 -YEŞİL ALAN ÇALIŞMALARI

1994 yılında kişi başına 2.08 metrekare yeşil alan teslim aldıklarını anımsatan Başkan Gökçek, bu rakamı 2012 yılında 18,76 metrekareye çıkardıklarını vurgulayarak, “Bu değere göre Ankara’mız 1994 yılından bu yana 9 kat daha fazla yeşile kavuşmuştur. Avrupa’daki pek çok kentin üzerinde yeşil alana sahibiz. Kent mobilyaları döşedik. Bunlar basit gibi geliyor ama üst üste gelince müthiş rakamlar ortaya çıkıyor. 137 bin 776 adet Yerli Boylu Ağaç dikmişiz. Bu sene sadece AOÇ’ye 100 bin tane ağaç dikeceğiz. 1994 yılına kadar 19 olan park sayımız 298’e çıkmış, bu sene inşallah 300’lere çıkacak” diye konuştu.

 

-ÇEVRECİ OTOBÜSLERDE DÜNYADA BİR NUMARAYIZ

Sunumuna ulaşım başlığında devam eden Başkan Melih Gökçek, ulaşım hizmetleriyle ilgili olarak “Dünyanın hiçbir belediyesinde bu kadar çevreci otobüs yok” dedi. “Bu konuda Dünyada bir numarayız” diyen Başkan Gökçek, duraklarda beklemeye son sloganıyla EGO Cepte’yi başlattıklarını bunun 200 bin aktif kullanıcısı olduğunu anlattı.

Mamak Çöplüğü’nün hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, çöpü bertaraf etmek için tek kuruş vermeyen tek belediye olduklarını ifade etti.  

 

-SOSYAL YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Sunumuna sosyal amaçlı yardımları aktararak devam eden Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

“Sadece 2012 yılında 300 bin gıda ve temizlik paketi ile 126 bin 858 aileye destek verilmiştir. 13 bin 682 muhtaç dar gelirli aileye toplam 17 milyon 161 bin 300 adet ekmek yardımı yapılmıştır. Özellikle Büyükşehir’e sonradan katılan çevre ilçelerde yaşayan 85 bin aileye birer ton yakacak, dar gelirli, muhtaç ve doğal felaketlere uğrayanlara her türlü yardımı yaptık. 60 bin öğrenciye bot, 60 bin öğrenciye kaban ve 60 bin öğrenciye de çanta yardımı yapılmıştır. Suriye’den ülkemize sığınan vatandaşlara verilmek üzere 1200 gıda paketi ulaştırıldı.”

Sunumun ardından, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Başkan Gökçek’e günün anısına plaket verdi.  Ak Parti Siyaset Akademisi’ni başarıyla tamamlayan ilk üç öğrenciye de başarılarından dolayı plaket verilirken, akademiden mezun olan diğer öğrencilere de sertifikaları takdim edildi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2013, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER