Sedat Laçiner: PKK altın vuruş hazırlığında

Son dönemlerde artan PKK saldırılarına uzman yorumu..

Sedat Laçiner: PKK altın vuruş hazırlığında

Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, 6 ay önce vermiş olduğu röportajda "PKK iç savaş stratejisine dönüyor" şeklinde bir ifade kullanmıştı. Geçen zaman zarfında bu yönde Laçiner'in bu sözlerini doğrular nitelikte gelişmeler yaşandı.

Sedat Laçiner, bugün Vatan gazetesinden Mine Şenocak'a vermiş olduğu röportajda 6 ay önce yapmış olduğu açıklamalara da atıfta bulunarak PKK'nın altın vuruşa hazırlandığını belirtti. Laçiner, PKK'nın amacına ulaşmak için her yolu deneyeceğini belirterek: " Benim görebildiğim kadarıyla PKK bu ölenlerden dolayı çok büyük bir kayıp hissi duymuyor, üzülmüyor. Sahaya sürmüşler bu çocukları. Ama ben bunun gibi birkaç girişim daha bekliyorum. Hazır olunmazsa sıkıntılı anlar yaşanabilir. PKK'nın feda edebileceği daha pek çok çocuk var böyle." dedi.

İşte Laçiner'in o açıklamaları;

PKK, İran, Irak ve Suriye topraklarında çok rahat bir şekilde hareket ediyor. Hatta İran, bazı karakollarını PKK'ya terk etmiş durumda. Suriye ve İran'da PKK'lılara askeri eğitim veriliyor. Özellikle Irak üzerinden Türkiye'ye ciddi silah akışı oluyor. Bunun kaynağı İran da olabilir, Suriye de olabilir, bir başka ülke de olabilir. Ama şurası açık; bir nokta, bir yer, Türkiye'nin bölünmesi gerektiğine karar vermiş. Birileri bu konuda çalışıyor!

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2012, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER