Sizden öğrenecek değiliz

Bürokratlarından meclis öncesi bilgi alan Odabaşı, gazeteciler resmini çekince biranda gazetecilere dönerek, “Fotoğraf çekmeninde bir adabı olur” dedi

Son dönemlerde agresif tavırlarıyla dikkat çeken ve gazetecilere karşı takındığı üslupla gündeme gelen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın Eylül ayı meclis toplantısında yine hedefinde gazeteciler vardı.

Meclis toplantısı öncesinde her zaman olduğu gibi fotoğraf çekmek isteyen gazetecilere tepki gösterdi..

Bürokratlarından meclis öncesi bilgi alan Odabaşı, gazeteciler resmini çekince biranda gazetecilere dönerek, “Fotoğraf çekmeninde bir adabı olur” dedi

Odabaşı’nın beklenmedik tavrına anlam veremeyen gazeteciler Odabaşı’nı bu tavrı nedeniyle eleştirdi.

HERKES SUSTU O HARİÇ!

Başkan Yakup Odabaşı’nın sadece mesleğini icra etmek isteyen gazetecilere gösterdiği tepki ve Gazetecileri ‘ADAPSIZLIKLA’ nitelendirmesine CHP İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi Ercan Şimşek sessiz kalmadı. Gazetecileri mecliste tek savunan isim olan Şimşek, gündem dışı söz alarak Odabaşı’nı eleştirdi. Şimşek, önergelerini beğenmeyen Odabaşı’na ‘ “Önergelerimizin yüzde 80’i ne sözlü olarak cevap veriyor. Biz çok aykırı bir konu değilse verilen önergelerin meclisin onayına sunulması gerektiğine inanıyorum” dedi. “Demokrasilerde en önemli tehlikenin tek tipleşmedir” diyen Şimşek, “Başkan bizim önergemizde ki metnin nasıl yazılması gerektiğini dahi bizi göstermeye çalışıyor, basın mensuplarına nasıl fotoğraf çekilmesi gerektiğini göstermeye çalıştığı gibi. Ben başkanımıza biraz daha eleştiriye ve tartışmaya açık olmasını öneriyorum” dedi.

MECLİS TEŞEKKÜR ETME YERİ DEĞİLDİR

CHP’li Şimşek, meclisin teşekkür etme yeri olmadığına vurgu yaparak, “Mecliste eksik olan şeyler konuşulur, biz yapılan hizmetleri de göz ardı etmedik. Biz meclis üyeleri olarak eksik olanları tartışmalıyız” şeklinde konuştu.

EDİTÖR NOTU:

Daha önce ‘ne çekiyorsunuz lan’ şeklinde basın mensuplarına karşı yakışmayan tavırlar sergileyen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın son olarak meclis toplantısında gazetecilere ADAP dersi vermeye kalkışmasını şiddetle kınıyoruz.

Bizlere nasıl nerede ve hangi durumlarda fotoğraf çekilip çekilmeyeceğini kimse öğretemez. Odabaşı’nın son zamanlarda basın mensuplarına takındığı tavırlara ve öfkesine hakim olamamasına anlam veremediğinizi vurgularken, CHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek’in Odabaşı’nın gazetecilere verdiği anlamsız tepkiye tepki göstererek, sessiz kalmamasını kutluyor ve kendisine Gölbaşı NET Haber Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER