Odabaşı'ndan önerge dersi!

ölbaşı Belediye Eylül ayı ilk meclis toplantısında CHP’li Meclis üyelerinin mezarlıkların temizliği konusunda verdikleri önergeye Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’ndan tepki geldi.

 Gölbaşı Belediye Eylül ayı ilk meclis toplantısında CHP’li Meclis üyelerinin mezarlıkların temizliği konusunda verdikleri önergeye Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’ndan tepki geldi.

Önergenin üslubunu beğenmeyen Odabaşı, CHP’lilere nasıl önerge verilmesi gerektiği konusunda kendince ders vermeye çalıştı.

ÖNERGEYİ BEĞENMEDİ!

“Bazı mahallelerin mezarlıklarının belediye tarafından yeterince temizlenmediği görülmektedir.  Belediyemizin mezarlıkların temizliği konusunda yeterli çalışmaları yapmasını arza ederiz” şeklinde CHP’lilerin verdiği önergeye sözlü cevap veren Odabaşı, verilen önergenin belediyenin hiç temizlik yapmadığı şeklinde algılandığını ifade etti.

Odabaşı, önerge ile ilgili yaptığı açıklamada “2009 yılına kadar Gölbaşı’nda herhangi bir mezarlığı, merkez mezarlığı dışında temizleyen bir belediye var mı? “ diyerek geçmişe göndermede bulundu.

Odabaşı’nın bu sözlerine AK Parti Meclis Üyesi Engin Çelik cevap vererek, “2005’de de, 2006’da da sonrasında mezarlık temizlikleri yapılmıştır” dedi. Odabaşı ise Çelik’in sözlerine ‘Bize intikal eden hiçbir bilgi yok. Biz ilk defa 2009 yılında bütün mahallerimizin temizliğini yaptık ve akabinde de devam ettik. Bazı mahallerimizde boş alanlar var henüz mezarlıklar yapılmamış. Oraların temizliği de imkân meselesi” dedi.

KEŞKE ŞÖYLE YAZSAYDINIZ!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, konuyla ilgili açıklamasına devam ederken, CHP’li meclis üyelerine de önergenin nasıl yazılması gerektiği ile ilgili öneride bulundu.

GEÇMİŞE ATIFTA BULUNMANIZ DOĞRU DEĞİL

CHP’lilerin önergesinde kasıt arayan Odabaşı’na tepki gösteren CHP’Lİ Yusuf Aksakal, “Bizim verdiğimiz önergeye geçmiş döneme atıfta bulunarak cevap vermeniz doğru değil. Biz geçmiş dönemi sorgulamıyoruz. Kırıklı Mahallesi’nde gittiğimiz cenazede mezarlıkta yürüyemedik. Biz önergemizi iyi niyetle verdik” dedi.

ÖNCE ÖĞRENİN!

MHP Meclis Üyesi Kadir Yanık da bu konunun çözüm yerinin meclis olmadığını vurgulayarak, “Bilmiyorsanız öğrenin. Gölbaşı Belediyesi ne yapar, Büyükşehir Belediye meclisi ne yapar size öğretelim. Bu konusun sorununu çözümü Büyükşehir Belediye meclisindedir” dedi.

MECLİS TEŞEKKÜR ETME YERİ DEĞİLDİR

CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek de gündem dışı söz alarak, önergelerini beğenmeyen Odabaşı’na ‘ “Önergelerimizin yüzde 80’i ne sözlü olarak cevap veriyor. Biz çok aykırı bir konu değilse verilen önergelerin meclisin onayına sunulması gerektiğine inanıyorum” dedi. “Demokrasilerde en önemli tehlikenin tek tipleşmedir” diyen Şimşek, “Başkan bizim önergemizde ki metnin nasıl yazılması gerektiğini dahi bizi göstermeye çalışıyor, basın mensuplarına nasıl fotoğraf çekilmesi gerektiğini göstermeye çalıştığı gibi. Ben başkanımıza biraz daha eleştiriye ve tartışmaya açık olmasını öneriyorum” dedi.

CHP’li Şimşek, meclisin teşekkür etme yeri olmadığına vurgu yaparak, “Mecliste eksik olan şeyler konuşulur, biz yapılan hizmetleri de göz ardı etmedik. Biz meclis üyeleri olarak eksik olanları tartışmalıyız” şeklinde konuştu

 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER