Gölbaşı'nın yüzü değişiyor

Gölbaşı Belediyesi, cephe yenileme projesiyle ilçenin yüzünü değiştirmeye başladı. Projenin tamamlanmasıyla Gölbaşı’ndan Ankara’ya girip çıkanlar görüntü kirliliğinden kurtulmuş bir Gölbaşı görecekler.

Gölbaşı'nın yüzü değişiyor
Gölbaşı Belediyesi, cephe yenileme projesiyle ilçenin yüzünü değiştirmeye başladı. Projenin tamamlanmasıyla Gölbaşı’ndan Ankara’ya girip çıkanlar görüntü kirliliğinden kurtulmuş bir Gölbaşı görecekler.

Gölbaşı Belediyesi, Ankara - Konya Yolu, Hükümet Caddesi ve Cemal Gürsel Caddesi’ndeki binaların dış cephelerini yenileyerek Gölbaşı’nın yüzünü değiştirmeye başladı. Proje kapsamında toplam 108 binanın dış cephesi yenilenecek. Projenin tamamlanmasıyla Gölbaşı’ndan Ankara’ya girip çıkanlar görüntü kirliliğinden kurtulmuş bir Gölbaşı görecekler.

Proje kapsamında binaların dış cephesine mantolama yöntemiyle ısı yalıtımı ile yapılıyor. Birinci etapta Ankara - Konya yolu üzerinde bulunan binalar ile Hükümet Caddesi’nin bir kısmında yer alan binaların ön cepheleri yenilecek. Bu etapta toplam 58 bina yenilenecek.

İKİNCİ ETAP 2013 NİSAN’INDA

Projenin ikinci etabının ihalesi de kış aylarında yapılacak ve Nisan ayında projenin uygulanmaya başlanacak. Bu etapta da toplam 50 binanın dış cephe giydirilmesi yapılacak.

Dış cephe yenileme projesi kapsamında toplam 108 binanın dış cephesi yenilenecek. Proje bittikten sonra binaların dış cephesini bozacak görüntü kirliliğine neden olan tabela gibi unsurlarda kaldırılacak, esnaflar Türkçe isimler konusunda teşvik edilecek.

Proje kapsamında bütün binaların dış cepheleri ve reklam tabelaları tek tip yapılacak ve Gölbaşı’na ayrı bir güzellik katılacak

Proje kapsamında dış cephesi yenilen binaların sahiplerinden herhangi bir ücret alınmayacak. Ayrıca proje kapsamında bina malikleri ısı yalıtımı sayesinde kış aylarında evlerinde ısı kaybı yaşamayacaklar.

PROJE ALANINDA İNCELEME YAPTI

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, projenin uygulandığı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Odabaşı, proje alanında vatandaşın fikirlerini aldı. Vatandaşlar, projenin Gölbaşı’nın çehresini değiştirecek bir proje olduğıunu belirterek Başkan Yakup Odabaşı’na  teşekkür ettiler. Başkan Odabaşı; projenin Gölbaşı’nın yüzünü değiştireceğini söyledi. Başkan Odabaşı “Gölbaşı’nın tam ortasındaki Konya yolundan hergün yüzlerce araç geçiyor. Konya yolundan geçerken dış cephesi kötü ve kirli binalar ile insanları bu yoldan uğurluyoruz. Dış cephe projemiz başarıyla hayata geçtiğinde Gölbaşı’na girerken insanları farklı bir Gölbaşı, yepyeni bir Gölbaşı ile karşılayacağız. Gölbaşı, Ankara’nın parlayan yıldızı olacak” dedi.

Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER