Büyükşehir'den çiftçiye destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulamaya koyduğu destekleri sürdürüyor.

Büyükşehir'den çiftçiye destek

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın “Başkent çiftçisine verilecek destekler çeşitlendirilsin” talimatı üzerine harekete geçen Büyükşehir Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı, birbirinden farklı destekleri buluşturduğu çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, sebze fidesi ve tohumu, arılı kovan ile yem bitkisi tohumu desteğinin ardından bu kez Başkentli çiftçinin kullanabilmesi için tarım makinesi ve ekipmanı desteği vermeye başladı.

 

HEDEF TARIM’DA VERİMİ VE KALİTEYİ ARTIRMAK

Başkent’te tarımın geliştirilmesi, zamandan ve iş gücünden tasarruf edilmesi, tarımda verimin artırılması amacıyla ilçelere tarım makinesi ve ekipman desteği sağlanıyor.

Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı; İlçe Belediyeleri, İlçe Tarım Müdürlükleri ve Ziraat Odaları ile yaptığı iş birliği aracılığıyla çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere bu kurum ve kuruluşlara tarım makineleri ve ekipmanlarını ücretsiz olarak tahsis ediyor.

 

TARIMIN BAŞKENTİ

Dağıtımına başlanan tarım makineleri ve ekipmanların tanıtım törenine Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ile İlçe Ziraat Odaları başkanları katıldı.

  “Tarımın da Başkenti Ankara sloganıyla yola çıktık” diyen Eraslanoğlu, “Bu sloganla yola çıkarken talimatlarını ve desteklerini bizden esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür ederiz. 109 adet tarım makinesini, ilçe ziraat odaları ile birlikte koordine ederek çiftçimizin hizmetine sunacağız” değerlendirmesinde bulundu.

  Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ise, “Başkentimiz hayvan varlığıyla, tarımsal üretim değeriyle ülkemiz genelinde tarımda da adından söz ettiren bir şehir konumuna gelmeye başladı. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından verilen desteklere ilave olarak tamamlayıcı destek noktasında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli çiftçiye çok önemli destekler sağlıyor” diye konuştu.

   Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Sezgin Gülmez de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği tarım makinesi ve ekipmanı desteği nedeniyle Başkan Tuna’ya teşekkür etti.

 

KIRSAL KALKINMAYA KATKI

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili kuruluşlara tahsis edilerek hem tarımda kaliteyi ve verimi artıracak hem de Başkentli çiftçiye ekonomik yönden önemli bir destek sağlayacak 109 adet tarım makine ve ekipmanları şöyle:

 

-Katı Gübre Dağıtma Römorku,

-Taş Toplama Makinesi,

-Traktör,

-Silaj Paketleme,

-Mısır Biçme Makinesi,

-Mısır Dikme,

-Taş Sıralama Makinesi,

-Jeneratör,

-Yüksek Basınç Koyun Yıkama Makinesi,

-Traktör,

-Traktör Römorku

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2018, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER