1. Kurban satış ve kesim yerleri il ve ilçe Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecektir. Kurban satış ve kesimi için gerekli alt ve üst yapının tesisi ile kurban atık ve çöplerinin toplanması ile satış ve kesim yerlerinin temizliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili belediyelerce yapılacaktır.
2. Kurban kesim yerlerinde, kurbanlarını kendisi kesmek isteyenlerden alınacak “Tesisten Yararlanma Ücreti” ile tesisteki görevlilere kestirmek isteyenlerden alınacak “Kesim ücreti” miktarları, İl ve İlçe Komisyonları kararları ve kesim yerleri ile diğer hususlar halka önceden mutat vasıtalarla duyurulacaktır.
Müftülüklerce de iş bu hususlar ve diğer uygulamalardan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanacaktır.
3. Kurban kesim yerlerinde yeterli sayıda din görevlisi, veteriner, kasap, yardımcı personel ve araç bulundurulmasına ilişkin tertip ve tedbirler kurban hizmetleri İl ve İlçe Komisyonları tarafından önceden belirlenecek ve hazır hale getirilecektir.
4. Kurban kesim hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile ihtiyaç duyulması halinde dışarıdan da yeterli sayıda ve nitelikte personel ve vasıta görevlendirilecektir.
5. Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre hijyen şartları yeterli olmayan mahallerde kurban kesimine kesinlikle izin verilmeyecektir. Kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususu mahalli mutat vasıtalarla vatandaşlarımıza önceden duyurulacaktır.