Akdoğan: PKK Öcalan'ı İmralı'ya gömdü

Akdoğan, 'Nasıl ki Silvan saldırısı Öcalan'ı gömdüyse son Dağlıca saldırısı da Karayılan'ı gömdü' dedi

Akdoğan: PKK Öcalan'ı İmralı'ya gömdü

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, İmralı ve örgütle görüşmelerin neden tıkandığının perde arkasını Türkiye Gazetesi'ne anlattı.

FEHMAN HÜSEYİN VE BAYIK SİLAHI KUTSUYOR

Akdoğan, "Öcalan ve Karayılan hiçbir zaman terörün bitmesini istemedi ve terörü koz olarak devrede tuttu. Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık gibiler ise silahı başlı başına kutsuyorlar. Nitekim, bu yöntemin devreye girmesiyle Öcalan'ı İmralı'ya gömmüş oldular. Nasıl Silvan saldırısı Öcalan'ı gömdüyse son Dağlıca da Karayılan'ı anlamsızlaştırdı” dedi.

Akdoğan, şunları söyledi: 

PKK ÖCALAN'I İMRALI'YA GÖMDÜ

'Öcalan ve Karayılan hiçbir zaman terörün son bulmasını istemedi ve her aşamada terörü daha fazla koz için devrede tuttu. Yani kimi zaman devleti masaya çekebilmek için, kimi zaman daha maksimalist talepleri kabul ettirebilmek için. Fehman Hüseyin, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibiler ise terörü ve silahı başlı başına kutsuyorlar ve diğer seçenekleri kandırmaca olarak görüyorlar. Nitekim, bu yöntemin devreye girmesiyle Öcalan'ı İmralı'ya gömmüş oldular. Aynı anlayış demokratik siyaseti ve BDP'yi de kendi yöntemleri açısından bir tehdit olarak görür. Çünkü sorunun siyasi zeminde çözülebilmesi demek, silahın devre dışı kalması demektir.'

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2012, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER