Fener'de yeni hedef Alexis Rolin

Sarı-lacivertliler soğukkanlılığı ve iş ahlâkıyla Kocaman’ın beğenisini kazanan Rolin’e yöneldi.

Fener'de yeni hedef Alexis Rolin

F.Bahçe defansın göbeğindeki açığı kapatmak üzere. Aykut Kocaman uzun süredir aradığı genç ve dinamik futbolcuyu Uruguay'da buldu.. Geçen sezon sonunda olduğu gibi bu sene de Yobo'nun kulübü Everton'la bonservisi için anlaşamayan sarı-lacivertlilerin yeni hedefi Alexis Rolin. F.Bahçe yönetimi Aykut Kocaman'ın direktifleri üzerine rotayı Güney Amerika'ya çevirdi.Hedefteki Rolin ise tam Kocaman'ın aradığı oyuncu karakteri olarak göze çarpıyor. Uruguay'ın Nacional Montevideo takımında top koşturan 23 yaşındaki genç oyuncu ayrıca Uruguay'ın genç milli takımında da oynuyor. 1.86 boyundaki oyuncu bu sezon Uruguay açılış ve kapanış liginde 28 kez forma giyerken 3 kez de gol sevinci yaşadı.

28 MÜCADELEDE 12 SARI KART

Ama Rolin'in asıl ön plana çıkan özelliği genç yaşına rağmen son derece soğukkanlı olması. Sadece stoper özelliği bulunmayan ve gerektiğinde sol bek olarak da görev alabilen Rolin, bu 28 mücadelede 12 sarı kart gördü ve takım arkadaşlarını sahada yalnız bırakmadı. Yani vatandaşı Lugano gibi sertlikten çekinmeyen Rolin artı olarak da tecrübeli ismin aksine ne zaman frene basması gerektiğini de çok iyi biliyor..

FİYATI ÇOK CAZİP

Kocaman'ın transfer politikasında önemli bir yer tutan Rolin 'iş ahlakı' açısından da biçilmiş kaftan.. Alexis Rolin özellikle iki sezon önce kulübünde uzunca bir dönem yedek beklemesine rağmen küsüp mücadeleden vazgeçmedi ve bu sezon 11'deki yerini kazandıktan sonra formayı çıkarmadı.

Ayrıca oyuncunun bonservis bedeli de son derece cazip. Avrupa'da kendisini göstermesi için F.Bahçe'ye sıcak bakan Rolin'in yaklaşık 1 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli bulunuyor. F.Bahçe yönetimi Nacional'le bağlantıya geçti bile. Bu transferin bitmesinin de artık an meselesi olduğu konuşuluyor

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2012, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER