Ahmet Hakan: Delikanlı Genelkurmay Başkanı

Gülebilen ve ağlayabilen insanlar benim açımdan kıymetli insanlardır..

Ahmet Hakan: Delikanlı Genelkurmay Başkanı

Hakkari'deki terörist saldırı sonrası şehit düşen Mehmetçikler'in memleketlerine gönderildiği törende gözyaşlarını tutamayan Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, toplum ve medya tarafından eleştirildi yada takdir gördü. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da kendi köşesinden, Necdet Özel'i göreve geldiğinden bu yana duruşunu savunan bir yazı ile destekledi.

Özkök'ten Genelkurmay Başkanı'na yine sitem-TIKLAYIN

NECDET PAŞA'Yİ ÖVECEĞİM BİRAZ

Kızmazsanız Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i öveceğim biraz. İçim de pek rahat. Çünkü benim ilkem şudur: "Yeremediğini övme/övemediğini yerme." Günümüzde genelkurmay başkanlarını yermek sonuna kadar serbest mi? Serbest. O zaman mesele yok. Kendilerini sonuna kadar övebiliriz de.

NECDET ÖZEL ALERJİSİ..

Gözlemleyebildiğim kadarıyla.. Bir "Necdet Özel alerjisi" var toplumun bir bölümünde.. İki temel gerekçeye dayanıyor bu alerji:

BİR: Silah arkadaşları hapislerde sürünürken o hiçbir şey yokmuş gibi yapıyor.
İKİ: Sivil hükümete sonsuz itaat etmiş bir görüntü veriyor.
Hemen söyleyeyim: Bu iki gerekçe de benim Necdet Özel'e alerji duymamı değil, sempati duymamı sağlıyor.

"ARKADAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN YOKSA.."

Birinci gerekçeye bakalım: Ne yapması bekleniyor Necdet Paşa'dan? Silah arkadaşlarını kurtarmak için elindeki silahlı gücü adli makamlara karşı bir tehdit olarak kulanması mı? "Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın yoksa fena olur" falan mı demesi bekleniyor? Eğer adli mekanizmalarda haksızlıklar söz konusuysa Necdet Paşa'nın buna karşı yapabileceği ne var? Uğranıldığına inanılan haksızlıklar karşısında "sivil" tepkiler vermek ve bunun sabrını göstermek yerine Necdet Paşa'dan savcıya, polise ve yargıca kükremesini beklemem ne kadar hakkaniyetli bir tutumdur?

DELİKANLI GENELKURMAY BAŞKANI

İkinci gerekçeye gelince.. Sivil hükümete itaat, Necdet Özel'in ayıbı değil tam tersine şerefi ve şanıdır. "Delikanlı genelkurmay başkanı", elindeki silahı güce yaslanarak sivil hükümete ayar vermeye kalkışmaz. Genelkurmay başkanları açısından "delikanlılık" şudur: Elinde silahlı güç bulunduğu halde bu gücü halkın oylarıyla iktidara gelmiş bir hükümete karşı koz olarak kulanmayı akıldan bile geçirmemek. Bunu başarabilen ender genelkurmay başkanlarından biridir Necdet Özel. Bizde genelkurmay başkanları sivil itaati değil posta koymayı gelenek haline getirmişlerdir. Necdet Özel olanca soğukkanlılığıyla işte bu ayıplı geleneğe son verdi. Sivil hükümete itaati içine sindirebildi. Az şey değildir bu ve övgüyü hak etmektedir.

UMARIM KAHKAHALARINI DA İŞİTİRİZ

Şehit askerlerin arkasından gözyaşı dökmesine gelince.. Gülebilen ve ağlayabilen insanlar benim açımdan kıymetli insanlardır. Ama dikkat! Sadece ağlamak yetmez, gülünecek de.. Necdet Paşa'nın gözyaşlarını gördük. Umarım kahkahalarını da işitiriz.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2012, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER