Beklenen gün geldi, Gölbaşı Şenlendi

Gölbaşı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 9.’su düzenlenen Gölbaşı Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği başladı.

Beklenen gün geldi, Gölbaşı Şenlendi
HABER: MERVE ŞAHİN

Gölbaşı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 9.’su düzenlenen Gölbaşı Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği başladı.

Şenliğin I. Günü Mevlana Parkı’nda açılış ve kortej yürüyüşü ile start alırken, şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

ÜST DÜZEY KATILIM

Gölbaşı Şenliği’ne üst düzey bürokrat katılımda bulunarak, Gölbaşı’nı onurlandırdılar.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Gölbaşı İlçe Kaymakamı Raşit Zengin, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Mustafa Bumin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya katılırken, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, MHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

AK Partili Meclis Üyeleri şenliğe katılmazken, Yönetim Kurulu Üyeleri’nden bazı isimler ise şenlikte hazır bulundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 9. Uluslararası Göller, Sevgi Çiçeği ve Andezit Şenliği, Yakup Odabaşı’nın konuşmaları ile devam etti.

YAŞANMAYA DEĞER BİR İLÇE

Odabaşı, konuşmasında Şenliğe katılanlara teşekkür ederken, Gölbaşı’nın kültürünün tanıtılması açısından şenliklerin önemine değindi. Odabaşı Gölbaşı’nın doğal mağaralarıyla, tarihi konakları, çeşmeleri ve camileriyle, yemekleri ve tatlılarıyla, sıcakkanlı ve misafirperver insanlarıyla, görülmeye ve yaşanmaya değer güzellikte bir ilçe olduğuna değinerek, “İşte böyle özel günler, ilçemizi tanıtmak için, marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Gölbaşımızın güzelliklerini, tüm dünyaya anlatmak için, bir fırsat niteliği taşıdığı gibi tüm hemşehrilerimizin, bir bayram havasında, bir araya gelmesine, kucaklaşabilmesine, iyi günlerinde de beraber olabilmesine vesile teşkil eder” dedi.

Odabaşı’nın ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu Gölbaşılılara seslendi.

ŞENLİK ADI GİBİ ŞEN OLSUN

Aksu, şenliğin adı gibi şen geçmesi temennisinde bulunurken, “Şenlikler o kentin insanlarının birbirleri ile daha sıkı kaynaşmasını sağlar. Bir yandan da kültürün tanıtılması amaçlanır. Gölbaşı çok güzel kültürel eserlere sahip. Bunların tanıtılması için de şenlik bir vesile oluyor. Gecesini gündüzüne katarak çalışan Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

HEP BİRLİKTE ŞENLİK ALANINA YÜRÜDÜLER

Mevlana Parkı’nda ki programın ardından Abdulkadir Aksu Gölbaşı’ndan ayrılırken, Başkan Odabaşı ve beraberindeki heyet Cemal Gürsel Caddesi’nden başlayarak açılışı yapılacak olan Kanal Projesi alanına yürüdüler.

Kanal Projesi alanına yürüyen heyet, yürüyüş boyunca Gölbaşılı vatandaşları da selamlamayı ihmal etmediler. Yürüyüş boyunca Gölbaşı emniyeti ve Gölbaşı Zabıta ekipleri de gerekli önlemleri aldı.

HERŞEY GÖLBAŞI İÇİN

Yürüyüş boyunca seğmen ekipleri oyunları ile yürüyüşe ayrı bir hava katarken, derneklerin hazırlamış olduğu görsel etkinliklerde ilgi ile izlendi.

Ayrıca yıllanmış traktör Gölbaşı Caddeleri’nde ilerlerken, palyaçolar da çocuklara şeker dağıtarak sevindirdiler.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2012, 02:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER