Gölbaşı yarışa doydu

9. Uluslar arası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği kapsamında bir çok yarış düzenlendi.

Gölbaşı yarışa doydu
Gölbaşı’nın 3 değeri
Şenlik kapsamında sevgi çiçeği, andezit taşı ve Mogan ve Eymir göllerinin konu edildiği panel gerçekleştirildi.
Gölbaşı Uluslararası Şenliği’ne adını veren, ilçenin değerleri olan sevgi çiçeği, andezit taşı ve Mogan ve Eymir göllerinin konu edildiği panel gerçekleştirildi.
Panel iki oturum halinde gerçekleştirildi. Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelin birinci oturumun başkanlığını Gölbaşılılar Birliği Derneği ve Gölbaşı Dernekler Federasyonu Başkanı Münür Ballı yaptı. Panelde Şenlik Koordinatörü Hulusi Gürpınar “Köyden kente Gölbaşı”, Gölbaşı ilçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, “Göllerin turizm açısından önemi”, Hacettepe Üniversitesi’nden Uzm. Tanzer Arığ, “Andezit ve helkel sanatının yeri”, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sedat V. Yerli “Mogan Gölünün trofik açısından değerlendirmesi”, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkut Kıvcanç “Gölbaşı’nın omurgalıları” ve Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Boşgelmez de “Gölbaşı Sevgi Çiçeğinin Gölbaşı açısından önemi” konularında açıklamalarda bulundu.
Panelin ikinci oturumu andezit taşı fabrikaları sahası olan Yurtbey’de gerçekleştirildi. Andezitçiler Derneği Başkanı Bayram dursun, andezit taşının önemi ve ekonomiye katkısı konusunda açıklamalarda bulunurken Uzm. Tanser Arığ da andezitin heykel sanatındaki yerini anlattı.
Konuşmacılar Mogan ve Eymir göllerinin Gölbaşı için değil, Ankara açısından da çok önemli olduğunu belirterek göllerin turizme kazandırılması gerektiğini söylediler. Sevgi çiçeğinin de Gölbaşı’na özgü olduğunu söyleyen konuşmacılar, ancak çiçeğe yeterince değer verilmediğini söylediler. 
KATILIMCILARA PLAKET
Katılımcılara panel sonunda plaketleri toplantıyı izleyen MHP Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Zuhal Topçu, Prof. Dr. Mevlüt Yerlikaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy tarafından verildi. Paneli bazı belediye meclisi üyeleri ile vatandaşlar izledi.
 
 
Model uçaklar gösteri yaptı
9.Gölbaşı Şenliği kapsamında model uçak tutkunları model uçaklarını uçurdular.
9.Gölbaşı Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği kapsamında model uçak tutkunları ikinci gün model uçaklarını uçurdular.
Gölbaşı Yavrucak Mahallesinde düzenlene model uçak yarışmasına 20’den fazla model uçak ve pilotu katıldı. Birbirinden farklı model uçaklarını gökyüzüyle kavuşturdular.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın da izlediği gösteriler için model uçak tutkunları Yavrucak’ta toplandı. Model uçak tutkunları, kendilerinin tasarladığı model uçaklarla gökyüzünde sorti yaparak hem eğlendiler hem de yeteneklerini sergiledi.
Uzaktan kumandalı model uçaklar gösteriyi izlemeye gelenlerin büyük ilgisini çekti.
BAŞKAN ODABAŞI’NDAN TEBRİK
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, model uçak yarışlarının yapıldığı alana giderek model uçak tutkunlarını tebrik etti. Başkan Odabaşı, model uçak tutkunlarına 9. Gölbaşı Uluslar arası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliğine vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederek “Şenliğimize renk kattığınız için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Oltalar en büyük sazan için atıldı
Düzenlenen yarışma sonunda birinciliği 50.2 cm’lik sazan balığı ile Mahmut Efe isimli yarışmacı birinci oldu. Halit Aydoğan isimli yarışmacı ise 16 adet balık tutarak en çok balık tutma dalında ödülü almaya hak kazandı.
9, Uluslararası Gölbaşı, Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali kapsamında Amatör Olta Balıkçılığı Sazan Balığı Tutma Yarışması gerçekleştirildi.
Mogan Gölü kıyısında sabahın erken saatlerinde olta atan balıkçıların en büyük sazan balığını ele geçirme heyecanı saat 11.00’de sona erdi. Düzenlenen yarışma sonunda birinciliği 50.2 cm’lik sazan balığı ile Mahmut Efe isimli yarışmacı birinci oldu. Halit Aydoğan isimli yarışmacı ise 16 adet balık tutarak en çok balık tutma dalında ödülü almaya hak kazandı.
Sportif balıkçılığı kamuoyuna tanıtmak ve yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacı ile düzenlenen yarışmadan sonra tutulan balıklar yeniden Mogan Gölü’ne atıldı.
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Düzenlenen sazan balığı tutma yarışmasında büyüklük dalında Mahmut Efe birinci, Kenan Bozkurt ikinci, Cemal Tabay üçüncü oldu. En çok balık tutma dalında ise 16 adet balıkla Halit Aydoğan birinci, Turgay Güngör ikinci, Murat Yavaş üçüncü, Pehlül Uzun da dördüncülüğü elde etti.
Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük ile Şenlik Organizasyon Başkanı Hulusi Gürpınar ve diğer yetkililer verdi.
 

Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2012, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER