Gölbaşı Şenliği'nden kısa kısa

9. Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği bugün saat 16.00’da Mevlana Parkı’ndan start alacak Kortejle başlayacak.

Gölbaşı Şenliği'nden kısa kısa
9. Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği bugün saat 16.00’da Mevlana Parkı’ndan start alacak Kortejle başlayacak.
Yürüyüş boyunca Cumhuriyet Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, Hükümet Caddesi, Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi, Sahil Caddesi trafiğe kapalı tutulacağı öğrenilirken, Şenlik alanına yürüyüş esnasında Mogan ve Eymir Gölü’nü birbirine bağlayan Kanal Projesi I. Etabının açılışı gerçekleştirilecek.
BAŞBAKAN DAVET EDİLDİ
9. Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan davet edilirken, üst düzey yöneticilere de Odabaşı tarafından davetiye götürüldü.
ÇİÇEK ŞENLİĞE KATILACAK
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Gölbaşı’nda ikamet etmesi sebebiyle şenliğe katılacağı bilgisi edinilirken, açılışa yetişemediği takdirde ilerleyen saatlerde şenlik alanına teşrif edeceği öğrenildi.
Ayrıca Gölbaşı’nda ikamet eden birçok eski bakan, bürokrat, yargı mensupları ile işadamları da Odabaşı tarafından şenliğe davet edildi.
BAHÇELİ DE GÖLBAŞI’NDA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin şenlik açılışına katılacağı bildirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte şenliğe davet edilen birçok milletvekili ve teşkilat yöneticileri de açılışa katılacak.
BEHZAT Ç. KATILABİLİR
Ankara’yı tanıtım amaçlı gösterilen Behzat Ç. İsimli dizinin kahramanı Erdal Beşikçioğlu’nun da şenlik açılışına gelerek, yürüyüşe katılacağı öğrenildi.
Bu konu da menajer ile görüşmelerin devam ettiği ve konuk sanatçı olarak Beşikçioğlu’nun da Gölbaşı Caddelerinde yürüyüşte olacağı programlandı ancak katılıp katılmayacağı netleşmedi.
KÜLTÜREL DEĞERLER SERGİLENECEK
Turizm kenti Gölbaşı’nda yapılacak şenlik kapsamında Sanat Sokağı, Kültür Sokağı, Sevgi Çiçeği, Andazit Sokağı ile Turizm Sokağı oluşturuldu.
Turizm Sokağı’nda Gölbaşı’nda ne kadar tarihi ve kültürel değerler varsa hepsi fotoğraflanarak sergilenecek. Diğer yandan taşçıların el emekleri göz nurları çalışmaları da halkın beğenisine sunulacak. 
Şenlik kapsamında Mogan Gölü’nde ilk defa yüzme yarışı düzenlenirken, Antika severler için antikacılarla birlikte birçok yöresel ürünler ve değerlerle canlı performans gösteren ressamlar izlenebilecek.
Birçok etkinliğin yer aldığı şenlikte en çok ilgi çekecek olanda şenlik alanına gelenler ve mahallelerden gelen guruplar arasında yapılacak halat çekme yarışı olacak. 65–70 yıllık Gazyağı ile çalışan bir traktörün yolda yürüdüğünü de görecek olan Gölbaşılılar birçok yeniliklerle karşılaşacak.
KATILIMCILARA ŞAPKA VE T-SHIRT
Şenliğe katılanlara madalya ve t-shırt verilecek. Şenlik kapsamında katılımcılara anı olarak bir de madalya verilecek. Bunlardan başka değişik hediyelerinde verileceği şenlikte yerel sanatçılar ile ünlü sanatçılarda Gölbaşılıları coşturacak.

Gölbaşı Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2012, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER