Şevket Cinbir'den "Türk Milleti" vurgusu

Gölbaşı’nda, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şevket Cinbir'den
 Gölbaşı’nda, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nde düzenlenen törene Kaymakam Şevket Cinbir ve eşi Hayiye Cinbir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erkan Özçelik, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Rasim Karakullukçu, birim amirleri, siyasi parti temsilcileri, Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayları Ramazan Şimşek ve Orhan Sarıtaş’ın yanı ısıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

fotohaber.20120509140901.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Türk milletinin verdiği mücadeleyle kendi geleceği hakkında tek söz ve yetkinin yine kendisinde olacağına ilişkin büyük kararlılığını tüm dosta ve düşmana gösterdiğini ifade ederken “Yine herkes bilmelidir ki; her vatan evladının görevi ve amacı Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılmasıdır.Bu çok anlamlı tarihin yıldönümünde, aziz Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün kurucu kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor; hepsine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

CİNBİR’DEN TÜRK MİLLETİ VURGUSU

Kaymakam Şevket Cinbir konuşmasında “Türk Milleti” vurgusu yaparken, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti dendiğine dikkat çekti. Türkiye’de kardeş kavgası çıkarmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çizen Cinbir “Bu ülkede kardeş kavgası çıkarmayı planlayanların oyunlarına gelmemeli, geleceğimizi milli birlik ve beraberlik anlayışı ile aydınlatmalıyız.” dedi.

MİNNETLA ANIYORUM

Kaymakam Cinbir, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar, yaşatılması için can verenleri, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, karhama gazilerimize şükran duygularıyla sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

UĞRU OKMAN’DAN, GÖLBAŞI BELEDİYESİ’NE KOCAMAN BİR TAŞ!

Törende Ankara Kulübü Gölbaşı Şubesi Seğmen ekibinin gösterileri ilgi odağı olurken, yapılan yanlış anonsu Başkan Uğur Okman düzeltti. Uğur Okman, anonsun “Gölbaşı Belediyesi seğmen ekibi” olarak yapıldığını ve  derneklerinin Gölbaşı Belediyesi’yle bir alakalarının bulunmadığını söyledi. Uğur Okman’ın bu açıklaması, Başkan Odabaşı’nın zaman zaman gergin anlara yaşamasına neden oldu.

Tören, şiirlerin okunması, konser ve halk oyunları gösterisiyle son buldu.

Gölbaşı Son Gaste

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER