Polis Teşklatı'nın 167. yılı kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 167. yılı tüm yurtta olduğu gibi Gölbaşı’nda da törenle kutlandı.

Polis Teşklatı'nın 167. yılı kutlandı
HABER: MERVE ŞAHİN

Türk Polis Teşkilatı’nın 167. yılı tüm yurtta olduğu gibi Gölbaşı’nda da törenle kutlandı.
25 Mart-10 Nisan tarihleri arasında start alan Polis Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunma töreni ile son buldu.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk koyma törenine, Gölbaşı İlçe Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Garnizon Komutan Vekili Mehmet Kuşça, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Tuncer, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, Emniyet Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Salih Gülhan, Siyasi Parti Başkan ve Temsilcileri, STK Temsilcileri, Birim Müdürleri, Emniyet Mensupları ve vatandaşlar katıldı.
ÜSTÜN BAŞARI HALKIMIZIN GÜVENİ İLE ARTMIŞTIR
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından açılış konuşmasını yapan Cihangir Kaya, “Bilindiği gibi günümüzde Emniyet Teşkilatı, toplumda huzur ve düzenin tesisi, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi bir çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir. Ülkemizde, huzur ve güvenin sağlanmasında kazanılan üstün başarı, halkımızın polisine olan haklı güvenini ve manevi desteğini bir kat daha artırmıştır.
Bugün Türk Polisi, çağın bilim ve teknolojisine uygun, modern araç-gereçlerle donanımlı, en üst seviyede eğitimli, görev ve sorumluluklarının bilinci içerisinde, yüksek disiplin anlayışına sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, güler yüzlü ve yardım sever olmasıyla Türk Milletinin gönlünde ayrı bir yere sahiptir” diye konuştu.
Kaya’nın ardından Kaymakam Raşit Zengin Türk Polis Teşkilatı’nın önemine ve üstün başarılarına değinirken, Emniyet Teşkilatı’nın 167. yılını kutladı.
Konuşmaların ardından çelenk sunma töreni sona ererken kutlamalar, Emniyet Müdürlüğü önünde, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen yeni model olay yeri inceleme aracının tanıtılarak, kurdele kesiminin ardından devam etti.
Türk Polis Teşkilatı’nın 167. yılı kutlama programı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kokteylin ardından son buldu.
 
 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER