Murat Alparslan'dan polis haftası mesajı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Türk Polis Teşkilatı’nın 167. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Murat Alparslan'dan polis haftası mesajı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Türk Polis Teşkilatı’nın 167. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Türk Polis Teşkilatı’nın 167. Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası sebebiyle yayınladığı mesajda, Polis Teşkilatının huzur ve güvenliğinin teminatı olduğunu kaydederek, “Şüphesiz ki insan için sağlıktan sonra en önemli konu can ve mal güvenliğidir. Kendisini, vatanını, milletini güvende hissetmeyen insan hayatta başarılı olamaz. Bu bağlamda tarihten beri toplumun can ve mal güvenliğini korumak devlet tarafından organize edilmiştir.”

“Polis Teşkilatı, 10 Nisan 1845’ten itibaren Emniyet Teşkilatı (Polis Teşkilatı) olarak hizmetlerine başlamıştır. Devletimizin köklü kuruluşlarından biri olan Türk Polis Teşkilatı, geçmişte olduğu gibi bugün de halk nazarında saygın bir yerde durmaktadır. Çünkü Polis Teşkilatımız toplumsal barışımızın, huzur ve güvenliğimizin teminatlarındandır. Görevini, zor şartlar altında, gece gündüz büyük fedakârlıklarla, vatan ve millet sevgisiyle, bilinçli ve ciddi bir sorumlulukla yerine getirmektedir.” diye konuştu.

 Polis teşkilatının çağdaş demokratik değerlere bağlı olarak görevini en iyi şekilde yerine getirmekte olduğu belirten Alparslan, “Emniyet Teşkilatımız ve polisimiz, ülkede emniyet ve asayişin sürekli olarak sağlanması, kamu düzeninin temini için, çağdaş demokratik değerlere bağlı, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı, çeşitli şartlarda, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirme gayretindedir.”

“Demokratik toplumlarda devletin görevi, vatandaşlarının huzur ve güvenliğini sağlamak, temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmektir. Bu anlayışla hizmetlerini sürdüren Türk Polis Teşkilatı, uygulamalarında toplumun beklentilerini dikkate alarak devlet ile vatandaşı arasındaki ilişkileri güçlendirmekte ve vatandaşın devlete olan güvenini sağlamlaştırmaktadır. Polisimizin terörle mücadelenin yanı sıra, suç ve suçlularla mücadelede ve olayların kısa sürede aydınlatılmasında elde ettiği üstün başarıda, halkımızın Polis Teşkilatı'na karşı duyarlı davranması ve karşılıklı güvenin tesis edilmesinin büyük rolü vardır.” dedi.
Emniyet Teşkilatı sayesinde Türkiye’nin huzurlu ve güvenli bir ülke olduğunu söyleyen Alparslan, “Emniyet Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana, köklü birikimi, tecrübesi ve fedakâr mensuplarıyla, güvenlik alanındaki yeni yaklaşımları ve teknolojik ilerlemeleri de yakından takip etmekte, çağın değişimlerine ayak uydurmakta, insan kaynaklarının gelişimine ve özellikle eğitime büyük önem vermektedir.  Türk Polis Teşkilatı'nın, topluma örnek olacak davranışları sergilemesi, toplumu çeşitli olaylara karşı duyarlı hale getirmek için eğitici yönünü geliştirmesi, güler yüz ve anlayışlı yaklaşımıyla insanları zor durumdayken doğru bir şekilde yönlendirmesi ve hizmet kalitesini sürekli yükseltme arayışı içinde olması memnuniyet vericidir. Bugün bu özverili çalışmalar sayesinde Türkiye, huzurlu ve güvenli bir ülkedir. Emniyet Teşkilatı, hiç şüphe yok ki son yıllarda elde ettiği başarısının ardındaki gücünü halkımızın güven ve desteğinden almaktadır.” sözlerini kaydetti.
AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte Polis teşkilatının dünyanın sayılı teşkilatları arasında yer aldığını dile getiren Alparslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Adalet ve Kalkınma Partisi olarak göreve geldiğimizden beri, daima polislerimizin yanında olduk, özlük haklarını geliştirdik, teknik donanım açısından teşkilatımızı dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline getirdik. Bugün çağın gereklerine uygun olarak yaptığı yeniliklerle dünyada en seçkin teşkilatlar arasında yer almaktadır. Şüphesiz Emniyet Teşkilatımızın başarısı, milletimizin kendine olan güvenini pekiştirmektedir.”

“Bu duygu ve düşüncelerle tüm Emniyet Teşkilatımızın ve yakınlarının Polis Haftası’nı kutluyor, görevi başında şehit olan polislerimizi rahmetle, gazi olanları minnetle ve saygıyla anıyor, nice başarılı çalışmalar ve sağlıklı gelecek diliyorum.”

 


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2012, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER